Demirtaş'tan sine-i millet açıklaması

HDP Eşbaşkanı Demirtaş, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili gündeme getirilen sine-i milleti düşünmediklerini söyledi

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş'tan sine-i millet açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sine-i millete dönmek ya da parlamentodan istifa etmek gibi bir tartışmanın gündemlerinde yer almadığını belirtti.

Demirtaş, cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken, diğer partiler destek sunmasa bile HDP'nin 59 milletvekiliyle anayasanın dokunulmazlık maddesini değiştirmeye hazır olduğunu söyledi.

"Sadece kürsü dokunulmazlığı kalsın, onun dışında hiç kimsenin dokunulmazlığı olmasın" diyen Demirtaş, şöyle konuştu:

"Gelin dokunulmazlıkları tümden kaldıralım, siz de rahat edin biz de rahat edelim. Halkımızla birlikte parlamento içinde de dışında da her yerde mücadele ederiz. Zindana atsanız, zindandaki bir metrekare hücre bizim mücadele alanımızdır. Ama biz böyle olsun istemeyiz."

Bir gazetecinin "Partinizde 1-2 milletvekilinin dokunulmazlığı kalkarsa grup olarak tavrınız ne olur" sorusu üzerine Demirtaş, kendileri için bir milletvekili ile 59 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması arasında fark bulunmadığını vurguladı. Milletvekillerinin partinin ve halkın iradesini temsil ettiğini dile getiren Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: Hiçbirimiz suç işlemedik, kendimizi kanun karşısında da suçlu görmeyiz. Yargılamadan kaçmıyoruz, hukuktan kaçmayız. Hep birlikte 59 kişi hareket ederiz. Merkez Yürütme Kurulunda ve Grup Toplantısı'nda bütün bunları değerlendireceğiz. Sine-i millete döneceğiz, parlamentodan istifa edeceğiz gibi bir tartışma gündemimizde yok.

Yorumlar