Demirtaş'tan 'PKK'yı yenemeyeceksiniz' iması

Silahsız ve savaşsız bir ortam hedeflediklerini savunan HDP Eşbaşkanı Demirtaş, Başbakan Davutoğlu'na, 'Bir ay içinde PKK'nın belini bükemezsen istifa edecek misin?' diye sordu

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş'tan 'PKK'yı yenemeyeceksiniz' iması

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş Cizre'deki operasyonlara ilişkin konuştu. ''Ortada büyük bir savaş suçu var'' dedi. ''Savcılar çok sayıda cenazede aynı ölüm şeklini tespit edemesin diye cenazeler değişik şehirlere dağıtılıyor'' iddiasını ortaya attı. 

Dünya Ticaret Merkezi'nde düzenlenen Parti Meclisi toplantısında konuşan Demirtaş, temel hedeflerinin savaşsız, silahsız bir çözüm ortamı olduğunu söyledi.

Bunun için çaba sarf eden, uğraşan, çözüm politikaları, öneriler ortaya koyan bir parti olduklarını belirten Demirtaş, "Savaşı durdurabiliriz ya da durduramayız. Nihayetinde geldiğimiz noktada AKP'nin inadı nedeniyle savaşı durduramadık. Bunu AKP'nin ısrarla savaşı sürdürmek kararlılığında aramak yerine muhalefetin eksikliğinde, bizlerin eksikliğinde aramak zorundayız" diye konuştu.

İki haftayı aşkın süredir bodrum katlarında, sokaklarda sıkışmış 100'e yakın insanın bulunduğunu öne süren Demirtaş, "Elimizdeki tek bilgi orada katliam yapıldığı gerçeğidir. Bunun dışında her şey yalan. Oradaki abluka 3 aşamalı şekilde devam ediyor. Dolayısıyla o insanların nasıl öldürüldüğünü, emri verenler dışında hiç kimse bilmiyor" ifadesini kullandı.

"İSTİFA EDECEK MİSİN?"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, operasyon bölgesinde yaşananlara ilişkin değerlendirmeleri ve açıkladığı eylem planını da eleştiren Demirtaş, şöyle konuştu:

"Başbakana çağrı yapıyorum. 15 gün sonra ya da bir ay sonra, sen 15 gün süre istiyorsun biz sana bir ay verelim, eğer bir ay sonra PKK'nın belini kırmadığın ortaya çıkarsa, PKK eskisinden daha da güçlenmiş olursa, ihtimaldir ya, istifa edecek misin? 'Biz büyük bir hata yaptık, Türkiye toplumu, halkı olarak sizden özür diliyoruz, istifa ediyoruz' diyecek misiniz? Suskun kalanlar, 'devletin bekası için, terörün beli kırılsın da ne olursa olsun' diyenler, yarın hükümetin tam tersine savaşı daha da büyüttüğü ortaya çıkarsa pişman olup özür dileyecek misiniz? Davutoğlu bu kadar iddialıysa çıkıp toplumun önünde bunu bir söz olarak vermelidir. Çünkü bütün bu olup bitenleri, 'savaşı bitiriyoruz, terörü bitiriyoruz, toplumu kurtarıyoruz' vaatleriyle yapıyorlar. Böyle olmadığı ortaya çıktığında ne olacak peki? Bu asker, polis cenazeleri Türkiye'nin her yerine niye gidiyor? Yarın bir gün bunun hesabı sorulmayacaksa bu insanlar niye ölüyor? Durum daha kötüleşmişse bunun da sorumlusu biz mi olacağız yoksa bu teranelerle toplumu uyutanlar mı olacak?

Yorumlar