Demirtaş'tan 'görüntülü mesaj' izahatsı

Selahattin Demirtaş, Öcalan'ın nevruzda görüntülü mesaj vereceğine dair tyükselişmalarla ilgili "Görüntülü mesajın büyük bir katkısı olur" dedi

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş'tan 'görüntülü mesaj' izahatsı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, beraberindeki heyetle Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Merkezi'ni ziyaret etti.

Demirtaş, Demirtaş, Abdullah Öcalan'ın nevruzda görüntülü mesaj vereceğine dair tyükselişmalar ile alakalı şekilde "Olursa iyi olur tabi ki. Bunu yasalarımıza marjinal bir tarafı da yok. Bırak yasaları, sulh konusu için önemli bir adım atılacaksa bir görüntülü mesajın kocaman bir yardımı olur. Siyaseten de olması gereken doğru bir yaklaşım olur ama hükümetin spekülatif bir takım tyükselişmalar dışında aldığı bir karar yok. Dediğim bunun şeklinde hükümet şuanda yalnızca dışarıdan bucak yazarları vasıtasıyla süre vakit da karnından konuşarak kamuoyunu yönlendirmeye çalışıyor. Somut şekilde bir büyüme varmış bunun şeklinde yapıyorlar ama bize iletilen hiç bir somut büyüme yok" dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın nevruzun çözüm sürecinde kilometre taşı olabileceği yönündeki izahatlarının sorulması üstüne nasıl değerlendirdiğinin sorulması üstüne Demirtaş, "Önümüzdeki günlerde muhtemelen heyetimiz İmralı'ya gidecek. Yapılacak görüşmeden nasıl bir sonuç çıkar, yeni bir nevruz çağrısı gelir mi bilmiyoruz. Görüşme gerçekleştikten sonra fakat bunu görebiliriz. Bu evrede henüz yeni bir şey yok" dedi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar