Demirtaş'tan Erdoğan'a 'Hitler' benzetmesi

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, isim vermeden Başbakan Erdoğan'ı Hitler'e benzetti. Demirtaş, "Bunlar tekçilikten başka hiçbir şeyi savunamıyorlar. Hala 'tek dil, tek millet' diye meydanlarda övünerek geziyorlar. 'Tek dil, tek millet'...

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş'tan Erdoğan'a 'Hitler' benzetmesi

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, isim vermeden Başbakan Erdoğan'ı Hitler'e benzetti. Demirtaş, "Bunlar tekçilikten başka hiçbir şeyi savunamıyorlar. Hala 'tek dil, tek millet' diye meydanlarda övünerek geziyorlar. 'Tek dil, tek millet' diyen Hitler idi, Hitler faşizmi." dedi.

Doğu illeri Kültür ve Dayanışma Derneği iftar programına cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş ve davetliler katıldı. İftar programında konuşan Demirtaş, Çankaya seçiminde ortaya çıkacak sonuçların bu topraklarda gün yüzü görmemiş herkesin ortak başarısı olacağını ifade ederek, “Bu ne sadece benim ne de HDP’nin başarısı olacak. Bu, ilkelere, vicdan hareketine gönül vermiş herkesin çorbada tuzu olacak.” şeklinde konuştu.

''ASIL TERÖRİST KAFALI, ASIL BÖLÜCÜ SİZSİNİZ''

"Kim ki bu topraklarda benim dışımda kimsenin yaşama hakkı yok diyorsa asıl bölücü odur, asıl provokatör odur. Kim ki benim dışımda bir inanç, bir din bu topraklarda yaşayamaz diyorsa bu topraklara asıl zararı veren o anlayıştır." diyen Selahattin Demirtaş, "Bunlar tekçilikten başka hiçbir şeyi savunamıyorlar. Hala 'tek dil, tek millet' diye meydanlarda övünerek geziyorlar. Ve insanlar bunu alkışlıyorlar. Alkışlayanlara sormak istiyorum; Siz neyi alkışladığınızın farkında mısınız? 'Tek dil, tek millet' diyen Hitler idi, Hitler faşizmi. Siz ya bilerek ya bilmeyerek faşizme alkış tutuyorsunuz. Tek dil tek millet diye yeryüzünde bir şey yoktur. Sen 76 milyonluk bir ülkeye nasıl tek dili, tek milleti dayatabilirsin? Ve bunu eleştiren herkes de bölücü teröristmiş gibi ilan ediliyor. Asıl terörist kafalı da sizsiniz, asıl bölücü de sizsiniz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş, devletin, herkesin ortak malı olduğunu ve Türkiye’nin nasıl yönetilmesi gerektiğini açıkladı. Demirtaş, “Tek bir kişi ülkeyi tek başına yönetemez. Ben oraya gelirsem köprüyü de yaparım, yolu da yaparım demek tekçi anlayışın cumhurbaşkanı modelini ifade ediyor.” diye konuştu.

Demirtaş, sözlerine şöyle devam etti: “Biz gelirsek halkla yöneteceğiz diyoruz. Cumhurbaşkanın yetkilerini azaltacağız. Hükümetin, başbakanın yetkilerini azaltacağız. Yetkiyi yerel meclislere, il genel meclisine vereceğiz. Belediye meclisinde bütün azınlıkların sandalyesi olacak. Herkes kendisini orada temsil edecek. Temel hak ve özgürlükleri ancak böyle koruyabiliriz.”

Cumhurbaşkanlığı yarışında adayların kim olduğunu, neyi savunduklarının apaçık ortada olduğunu dile getiren Selahattin Demirtaş, “Herkes ön yargısını bir tarafa bıraksın. Herkes kafasına takılmış olan devlet söylemini bir tarafa bıraksın. İnsan olarak yüreğiyle meseleye bir kez daha baksın. Oy verirken de sandığa giderken de sadece kendine bunu sordun. Benim ülkemin çocukları bu ülkede özgürce yaşasın mı? Barış içinde yaşasın mı? Eğer bunu istiyorsa kararını adil versin.” dedi. CİHAN

Yorumlar