Demirtaş'tan Akdoğan'ın sözlerine yanıt

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın sözlerine yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş'tan Akdoğan'ın sözlerine yanıt

Herkesin diline ve üslubuna dikkat etmesi gerektiğini belirten Demirtaş, “Bunun tek taraflı olduğunu düşünmemek lazım. Sayın Cumhurbaşkanı’nın ve hükümet sözcülerinin heyetimize, partimize, şahsıma dönük kullandıkları üslup acaba sürecin neyiyle bağdaşıyor, onu da bir sormak ve bunun üstünde de durmak gerekiyor” dedi.


“Üslup konusu için bütün siyasetçilerin nezaket çerçevesinde yaklaşması gerektiğine inanıyorum. Sert eleştiriler olabilmekte lakin hakarete de varmamalı” diyen ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret etmediklerini kaydeden Demirtaş, şöyle devam etti:

“Siyasi bir reaksiyon ortaya koyduk. Sayın Cumhurbaşkanı’nın ülkedeki söylemleri ve siyasi yaklaşımlarını eleştiriyoruz ve eleştirmeye de devam edeceğiz. Ama ‘Recep Tayyip Erdoğan eleştirildiği süre süreç ziyan görüyor’ deniliyorsa bu bizim problemimiz değil. Biz sürece ziyan eda etmek için bunu yapmıyoruz. Eleştirmek, muhalefet şekilde bizim görevimiz. Şöyle düşünüyorlarsa, ‘Aman bizim patronu kızdırmayın, kızınca süreç donuyor’ diyorlarsa hiç kusura bakmasınlar, bu, patronlarının ruh halinden kaynaklıdır.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar