Demirtaş'tan ağır hakaretler

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında ağır ifadeler kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş'tan ağır hakaretler

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ağır eleştirilerde bulunarak, "Türkiye'nin gelmiş geçmiş en katliamcı, en zalim, en gerici Başbakanı" dedi.

Abdullah Öcalan posterlerinin açıldığı mitingde, tüm dünyada, Suriye'deki ateşkesi tanımayacağını ifade eden iki kişini olduğunu kaydeden Demirtaş şunları söyledi:

"Biri Davutoğlu, diğeri El Nusra IŞİD yöneticisi. Bir ateşkes umudu çıkmış, silahlar susacak, herkesten önce Davutoğlu bağırıyor, 'Ateşkes olmaz' diyor. Sen Suriye'de savaşan taraf değilsin, askerin yok, kimse sana ateşkes çağrısı yapmamış ama sen kabul etmem diyorsun. Neden, çünkü onun besleme çeteleri orada savaşıyor. IŞİD tecavüzcüleri, Nusra tecavüzcüleri Davutoğlu'nun askerleri olarak orada savaşıyor. O yüzden ateşkesi kabul etmem diyor. Suriye'nin her yerinde dün gece silahlar sustu. Sadece Tel Abyad'da Nusra çeteleri Kürtlere, PYD güçlerine saldırmaya başladı. Ateşkes her yerde oluyor ama Davutoğlu'nun beslemeleri, desteklediği çeteler ateşkese uymuyor çünkü talimatı Ankara'dan aldılar. Ateşkesi tanımayacağız diye Davutoğlu'ndan talimat aldıklarını ortaya koydular. Suriye'de, Türkiye'de barış istemiyorsun, elinden gelse üçüncü dünya savaşını başlatacaksın ama suçlu HDP olacak. Böyle bir iki yüzlülük olmaz."

ERDOĞAN'IN İNANCINA SALDIRI

Selahattin Demirtaş, konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da hakaretlerde bulundu. Erdoğan'ın kendisine 'dünya lideri' dedirttiği ve Saray yaptırdığı görüşünü savunan Demirtaş, "Bir insan dünya lideri, İslam devletlerinin lideri olmak için uğraşabilir. Son derece ciddi bir iddiadır. Bu iddiayı ortaya koyan birinin her şeyden önce adil olması gerekmez mi?" diye sordu. Demirtaş konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Eğer İslam toplumunun lideri olacaksan, önce senin Müslüman olman lazım, İslamiyet'e inanman lazım, İslam'ın şartlarını yerine getirmen lazım. Yoksa senin lider olmana itirazımız yok. Fakat esas aldığımız Hz. Peygamberin yoluysa, kusura bakma o hırsız değildi, rüşvet yemiyordu. Bir hırkası vardı ve geride bırakacağı Kuran vardı."

Yorumlar