Demirtaş:Serveti bilinmeyen Başbakan'ın ticaretle uğraşması hırsızlığa yol açar

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, bir başbakanın maaşı dışında hiçbir şeyle asla geçinmemesi gerektiğini söyledi. Demirtaş, "Başbakanın ticaretle uğraşması, kendisi istese de istemese de ranta yol açar, hırsızlığa yol açar,...

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş:Serveti bilinmeyen Başbakan'ın ticaretle uğraşması hırsızlığa yol açar

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, bir başbakanın maaşı dışında hiçbir şeyle asla geçinmemesi gerektiğini söyledi. Demirtaş, "Başbakanın ticaretle uğraşması, kendisi istese de istemese de ranta yol açar, hırsızlığa yol açar, iltimasa yol açar. Kendileri bunu yaptılar. Şimdi, halkın başkanı olacaksın, halk senin servetini bilmiyor." dedi.

    Gaziantep'te sivil toplum kuruluş temsilcilerinin de katıldığı toplantıda konuşan Selahattin Demirtaş, devletin daha fazla saltanat, makam, mevki elde etmek için kullanıldığını savundu. Demirtaş, "Servetlerinin haddi hesabı yok. Açıklamıyorlar da. Bir cumhurbaşkanı düşünün bizim gibi, bir cumhurbaşkanı düşünün servetini bilmiyorlar onun gibi. Kimse bilmiyor. Kendisi biliyor mu ondan da emin değilim. Muhtemelen kendisi de bilmiyor ne kadar parası olduğunu. Haddi hesabı yok çünkü. Ortaya çıkan rakamlar, iddialar, Arap şeyhleri ile ortaklıkları, büyük petrol şirketleri ile ortaklıkları, uluslararası firmalarla ortaklıkları, Türkiye'deki en büyük firmalarla ortaklıkları, eşinin, çocuğunun, damadının ticaretteki muazzam servetleri, başarıları. Bunlar başbakan olmuş biri için utanç vericidir. Biz siyasete girdiğimizden beri asla ticaretle para kazanılacak işlerle uğraşmadık. Ahlaksızlık olur dedik. Ahlaksızlık olur, başka bir şey olmaz." ifadelerini kullandı.

    Bir başbakanın maaşı dışında hiçbir şeyle asla geçinmemesi gerektiğini kaydeden Demirtaş, "Maaş yeterlidir ona. Ticaretle uğraşmamalı. Çünkü başbakanın ticaretle uğraşması, kendisi istese de istemese de ranta yol açar, hırsızlığa yol açar, iltimasa yol açar. Kendileri bunu yaptılar. Şimdi, halkın başkanı olacaksın, halk senin servetini bilmiyor. Hala da açıklamıyorsun. Halkın başkanı olacaksın, 'Televizyona çık tartışalım' diyoruz, kapasiteni görsün herkes. Bizi de görsün, seni de görsün. Üçümüzü yan yana görsün ona göre karar versin. Gelmiyor. Meydanlardan bize hakaret etmek, bizi tehdit etmek hesabına geliyor. Neden? Çünkü bizi tehdit edip, 'Bunlar düşmandır, bunlara karşı bir arada olalım' dedikçe oy topluyor ve birileri buna inanıyor. 'Burada bölücüler var, orada bilmem kimler var, aman Tayyip Erdoğan'ı bırakmayalım ki parçalanmayalım. Tayyip Erdoğan'ın peşini bırakmayalım ki ülke istikrarsızlığa düşmesin.' Sürekli bu yalan üzerine insanları tehdit ederek, korkutarak, kaygılandırarak oy topluyor." diye konuştu.

    Kendisinin oy almayı başardığını ancak toplumun artık bu gerilimi kaldırabilecek düzeyde olmadığını aktaran Demirtaş, "İnsanlar patlama noktasına gelir. İnsanları birbirine düşman hale getirir. Bir Alevi annenin acısını getirip meydanlarda getirip insanlara yuhalatabiliyor." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar