Demirtaş'ın hükümetten beklentisi

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, İmralı'ya gidecek sekreterya konusunda yöneltilen sorulara cevap verdi, hükümetten beklentilerini sıraladı.

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş'ın hükümetten beklentisi

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, küme toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı.

"İMRALI'YA GİDECEK SEKRETERYA HENÜZ BELLİ DEĞİL. ADALET BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPARSA HABERİMİZ OLMUŞ OLUR"

Demirtaş, 'Sekreterya ile alakalı net ad mevcut mı?' sorusuna, "Daha netleşmedi" diye  karşılık verdi. Demirtaş, sekreterya isimlerinin gittiğine yönelik olarak, "Nakilleri Adalet Bakanlığı yapıyor. Bizim haberimiz olmaz. Adaya girince haberimIz olur. Adalet Bakanlığı bir izahat yaparsa, öğrenmiş oluruz" ifadelerini kullandı.

Grup toplantısını kısa yaptığı  hatırlatan gazeteciye Demirtaş, ne yapmak istediklerinin göze çarpan olduğunu anlatım etti.

"21 MART'TA OKUNACAK MESAJI HENÜZ BİZ DE BİLMİYORUZ"

'21 Mart mesajına ait bir büyüme olup olmadığına' dair soruya Demirtaş, "Bir kaç gün sonra Diyarbakır'da okunacak. Hep ortak göreceğiz" biçiminde konuştu.

Hasta tutuklularda ilgili şekilde Demirtaş, "Hükümetle ne görüştüysek, kamuoyuna açıkladık. Açıkladığımız dışında bir şey yok" diye konuştu.

60'dan çok hali acil bulunan hasta tutuklu olduğunu izah eden Demirtaş, "Bunlar hakları, vicdan meselesi. Bir süreçle direk bağlantılı olmaktan çok çok insani konu. İnşallah en kısa zamanda bu bireyler tahliye olur, evinde yada müsait hastane koşullarında tedavileri gerçekleştirilir" ifadelerini kullandı.

"HÜKÜMETİN GÜVEN VERMESİ LAZIM"

Demirtaş şunları kaydetti: "Hükümetin itimat vermesi lazım. Hükümet'in yapması gereken doğru adımlarla, paketlerle değil, demokrasi paketleriyle herkese itimat vermesi Lazım. Güveni oluşturacak bulunan HDP değildir. AKP'nin attığı adımlar güvensizlik oluşturuyor. AKP'ye kaç şahıs güveniyor ki, mecburen oy verenler dışında. AKP'ye güvenen kalmadı. Sürecin hatırına AKP'nin hatalarını görmezden gelemeyiz."

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar