Demirtaş:Çankaya hayaline kapılanlara işin kolay olmadığını göstereceğiz

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adayı Selahattin Demirtaş olarak açıklandı. HDP’nin adayının açıklanacağı salona üzerinde Selahattin Demirtaş’ın fotoğrafının bulunduğu ‘Halkların ve Değişimin...

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş:Çankaya hayaline kapılanlara işin kolay olmadığını göstereceğiz

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adayı Selahattin Demirtaş olarak açıklandı. HDP’nin adayının açıklanacağı salona üzerinde Selahattin Demirtaş’ın fotoğrafının bulunduğu ‘Halkların ve Değişimin adayı Selahattin Demirtaş’ posteri açıldı. HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, birilerinin Çankaya'nın koltuğunun rahatlığının hayaline kapılmış olabileceğini savunarak, "Bu işin öyle kolay olmadığını onlara göstereceğiz. Madem ki halk iradesi diyorsunuz halkın kim olduğunu bu kampanya süresince onlara anlatacağız. 76 milyonu kucaklıyoruz. Biz 76 milyon adına hareket ediyoruz deyip de halkın idaresini hiçbir zaman dikkate almayıp halkın iradesine saygı duymayanlara, halk gerçekte nedir bu kampanyada anlatacağız." dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Neva Palas Otel’de Cumhurbaşkanı aday tanıtımı basın toplantısı yaptı.

ADAYI, PROF. DR. GENCAY GÜRSOY AÇIKLADI

Programın açılış konuşmasını Prof.Dr. Gencay Gürsoy yaptı. Sonucu açıklamak için kendisini görevlendiren iradeye teşekkür eden Gürsoy, “Adayımız belirlendi ve sizleri şaşırtmayacağız. Adayımız Selahattin Demirtaş.” dedi. Bu sözler salondaki katılımcıların alkışlarıyla karşılandı.

Köşk adayları için başvuruya daha birkaç gün olduğunu ve 3 Temmuz’un son gün olarak belirlendiğini belirten HDP Köşk adayı Selahattin Demirtaş, “Kaç aday çıkar bunu şuan kestiremeyiz. Ama karşımızda kaç aday olursa olsun, iki çizgi var. Birincisi özgürlüğü demokrasiyi emeği, barışı kardeşliği eşitliği temsil edecek olan biz ve ikincisi de aynı çizgiyi aşağı yukarı devletçi gelenekle, merkezi elit gelenekle en iyi devleti biz yönetiriz anlayışıyla kendini üstün görenlerin, üstün zannedenlerin çizgisi olacak. Bu iki çizgi arasında bir yarış gerçekleştirilecek.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin en büyüt eksiğinin adaylar arasında bir kadının olmaması olduğunu anlatan Demirtaş, “Böylesine büyük bir eksiklikle cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasına başlıyoruz. Ama şunu yine temsil ettiğim çizginin ve ilkelerin bütün gücüyle ve inanarak ifade ediyorum yine kadın özgülüğü ve kadın kimliğinin savunucusu ve bu taleplerin cesurca dile getirilmesi açısından bunları ortaya koyacak tek çizgi bizim adaylığımız şahsımda gerçekleyen ilkesel duruştur. Kadın aday belki bu yarışta olmayacak olamayacak ama kadın özgürlüğü, kadın çizgisi ve kadın rengi bu kampanyaya damgasını vuracak. çünkü bizim kampanyamızı zaten kadınlar ve gençler yürütecek. Onlar Çankaya’ya damgasını vuracaklar. Dolayısıyla bizim yarışımızda kadın özgürlüğü, kadın renginin belirleyici olacağını ifade etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

"HERKESE KAPIMIZ AÇIK OLACAK"

Kampanya süresince geçmiş demokrasi deneyimleri, geçmiş özgürlük deneyimlerinin ilkelerine ışık tutarak yollarını aydınlatacağını ifade eden Demirtaş, “Bizler Harun Karadeniz’den Behice Boran’a, 15-16 Haziran direnişinden Gezi direnişine kadar yaratılan bütün değerleri bu kampanya süresince ortaklaştıracağız ve bütün haline getireceğiz. Bu duruşu sahiplenen herkesin ortak adayı ve temsilci olma gayreti içinde olacağız. 69’lardan Ape Musa’ya oradan Orhan Doğan’a, Hrant Dink’e kadar onurlu bir barış davasının bütün savunucularının bize bıraktığı mirasa layık olmaya onların bayrağını yere düşürmemeye çalışacağız. Bu yarışta belirleyici olmak istiyorsak bu yarışta gerçek olarak farkımızı ve iddiamızı yürütmek istiyorsak bundan daha büyük bir fırsat olanak önümüzde olmayacak. Birileri Çankaya'nın koltuğunun rahatlığının hayaline kapılmış olabilir. Bu işin öyle kolay olmadığını onlara göstereceğiz. Madem ki halk iradesi diyorsunuz, halkın kim olduğunu bu kampanya süresince onlara anlatacağız. 76 milyonu kucaklıyoruz biz. 76 milyon adına hareket ediyoruz deyip de halkın idaresini hiçbir zaman dikkate almayıp halkın iradesine saygı duymayanlara, halk gerçekte nedir, bu kampanyada anlatacağız. Sabahın karanlığında uykusuz yorgun haliyle başını yasladığı halk otobüsü camında uykusuzca sokağı izleyen işçinin, emekçinin, gencin kim olduğunu onlara hatırlatacağız. Onlar bu ülkeyi yönetecek diyeceğiz. Bugünden itibaren halkların ve değişimin ortak sesi olmak için etrafımıza toplanan bizlerle birlikte olmak isteyen herkese kapımız açık olacak.” açıklamasında bulundu.

CİHAN

Yorumlar