Demirtaş'tan gerilimi daha da artırma mesajı

HDP Eş Başkanı Demirtaş, dokunulmazlıkların kaldırılmasından sonra ifadeye ya da mahkemeye gitmeyeceklerini belirterek yeni bir parlamento tehdidinde bulundu

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş'tan gerilimi daha da artırma mesajı
Dokunulmazlık komisyonunda yaşanan tartışmalardan sonra salonu 'isyan marşlarıyla' terk eden HDP'lilerin gerilimi daha da tırmandıracakları açıklandı. HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, dokunulmazlıkların kaldırılmasından sonra ne ifadeye ne de mahkemeye gideceklerini söyledi. 

Konuyla ilgili partisinin bugünkü grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dokunulmazlıkların kaldırılması halinde parlamentoda halkın iradesini savunmaya devam edeceklerini belirterek "Tek bir arkadaşımız ifade için çağrıldığında ne savcılığa ne polise ne mahkemeye gitmeyeceğiz. Tutuklamak mı istiyorsunuz siz bilirsiniz ama biz tıpış tıpış ayağımızla gitmeyeceğiz. Öyle bu iş tereyağından kıl çeker mi sizin arzu ettiğiniz mecrada yürümeyecek" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, partisinin TBMM'deki grup toplantısına katıldı. Burada konuşan Demirtaş, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili değerlendirmede bulunarak, Bizi kendi bağımlı mahkemelerinizde yargılamanıza izin vermeyeceğiz. Asla böyle bir şey yapamayacaksınız. Tek bir arkadaşımız ifade için çağrıldığında ne savcılığa ne polise ne mahkemeye gitmeyeceğiz. Zorla götürmek mi istiyorsunuz siz bilirsiniz. Ama biz gitmeyeceğiz. Tutuklamak mı istiyorsunuz siz bilirsiniz ama biz tıpış tıpış ayağımızla gitmeyeceğiz. Öyle bu iş tereyağından kıl çeker mi sizin arzu ettiğiniz mecrada yürümeyecek. Eğer arkadaşlarımız tutuklanır milletvekilleri düşürülmesine kadar gidilirse hiçbir seçenek bizim açımızdan tartışılmaz olmayacaktır. Parlamentoları partiler değil halk kurar ve halk isterse birden fazla parlamento da kurar. Halk ne isterse onu yapar. Halkımızın önünde engel olmayız" ifadelerini kullandı.

Yorumlar