Demirtaş: Sanki seçime değil, savaşa gidiyorlar

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahaddin Demirtaş, son iki ayda halkın kutuplaştırıldığına dikkat çekerek, “Siyasi parti liderlerinin meydanlardaki konuşmalarını izlediniz.

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş: Sanki seçime değil, savaşa gidiyorlar

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahaddin Demirtaş, son iki ayda halkın kutuplaştırıldığına dikkat çekerek, “Siyasi parti liderlerinin meydanlardaki konuşmalarını izlediniz. Mübarekler sanki seçime değil savaşa gidiyorlar.” dedi.

Barış ve Demokrasi Partisi, son mitingini Şanlıurfa’da yaptı. Topçumeydanı’nda yapılan mitinge yaklaşık 40 bin kişi katıldı. Mitingde Genel Başkan Selahaddin Demirtaş ile Şanlıurfa Belediye Başkan adayı Osman Baydemir konuştu. Demirtaş, iki aylık seçim kampanyası döneminde halkın ciddi anlamda kutuplaştırıldığına dikkat çekti. Kendi partisinin miting meydanlarında projelerini anlattığını dile getiren Demirtaş, diğer partilerin ise siyaseti ele ayağa düşürdüğünü ifade etti. Parti liderlerinin kutuplaştırıcı politikalarını eleştiren Demirtaş, “Öyle yerlerde öyle çalışmalar gördük ki, seçim meydanlarında adayların konuşmasını görüyorsunuz. Sanki seçime değil savaşa gidiyorlar. Ama Urfa’da bunu yapamadılar. Çünkü sizler barış dilini konuştunuz. Biz projelerimizi anlattık. Onların anlatacak bir şeyleri olmadığı için… Hele hele siyaseti ele ayağa düşürüp kepazelik boyutuna düşürüp birçok yerde kamplaştırarak, düşmanlaştırarak oy toplamaya çalıştılar. Oy için tek bir kişiyi bile incitmemeye çalıştık. Çünkü bizim için tek bir çocuk, kadın, yaşlı bile binlerce koltuktan önemlidir.” diye konuştu.

Yıllardır bu meydanlarda Urfa’ya vaatlerde bulunup halkı kandıran birçok siyasetçi olduğunu ileri süren Demirtaş, verdiği sözleri yerine getiren tek bir başbakan veya milletvekilinin gösterilemeyeceğini iddia etti. CİHAN

Yorumlar