Demirtaş: Panikleyen tek bir kişi var; Recep Tayyip Erdoğan

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, "Yan yana durmaya çoğalmaya devam edersek gücümüzün karşısında durabilecek hiçbir diktatör, tek adam yoktur. Bizim bir arada mücadele etme sözümüze karşı panikleyen bir tek kişi var; Recep...

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş: Panikleyen tek bir kişi var; Recep Tayyip Erdoğan

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, "Yan yana durmaya çoğalmaya devam edersek gücümüzün karşısında durabilecek hiçbir diktatör, tek adam yoktur. Bizim bir arada mücadele etme sözümüze karşı panikleyen bir tek kişi var; Recep Tayyip Erdoğan. Hesapları bozuldu." dedi.

İstanbul'da Kadıköy İskele Meydanı'ndaki mitingde konuşan Demirtaş, sözlerine "Yeni bir yaşam sevdasıyla, umuduyla, teklifiyle yola çıktık. Ancak çıktığımız yol yeni bir yol değil. Uzun yıllardır zorlu mücadelenin içinden süzülerek buraya geldik." diye başladı. Erdoğan ve İhsanoğlu'nun Türkiye'ye bir fayda sağlayamayacaklarını ifade eden Demirtaş, kendisinin seçilmesi halinde tüm halkların kardeşlik içinde yaşayacağını söyledi.

"Yan yana durmayalım diye yıllardır bizi birbirimize düşman ettirmeye çalıştılar" diyen Selahattin Demirtaş, şöyle konuştu: "Biz inandık. Yan yana durmaya çoğalmaya devam edersek bizim gücümüzün karşısında durabilecek hiçbir diktatör, tek adam yoktur. Sizler bu gücünüzle büyük bir panik ve korku yarattınız. Kimde yarattınız? Tek adamda yarattınız. Onun dışında bu gelişmeden kaygı duyan korkan kimse yok. Yani bizim bir arada mücadele etme sözümüze yeni yaşam teklifimize karşı panikleyen bir tek kişi var; Recep Tayyip Erdoğan. Onun dışında yeni yaşam çağrısı herkeste sevinç ve çağrı yaptı. Ama onun hesapları bozuldu. Yıllardır bunun için uğraşmıştı; gelecek cumhurbaşkanı olacak, o koltuğa oturduktan sonra, bütün benim memleket, hepiniz de benim kulumsunuz diyecekti. Şimdi hesaplar bozuldu. Tek dil, tek ırk üzerine millet hesapları halkların ortak dayanışmasının oluşturduğu duvara çarptı."

"BİLAL NE KADAR SIFIRLADI, BİLMİYORUZ, HALKIN BUNLARI BİLME HAKKI VAR"

Erdoğan'ı mal varlığını açıklamamakla eleştiren Selahattin Demirtaş, "Halkın başkanı olacak, servetini açıklamaktan çekiniyor. Açıkladığı mal varlığı resmi olarak sadece kendine ait olanlar. Mesela eşine, kızına, damadına ne kadar mal devredilmiş bilmiyoruz. Bilal'de ne kadar var bilmiyoruz. Bilal ne kadar sıfırladı, nereye yatırdı bilmiyoruz. Gerçi o da bilmiyordur da... Halkın bunları bilme hakkı var." ifadesini kullandı.

'COCA COLA'YI PROTESTO ETMEKLE İSRAİL Mİ ÇÖKER'

Konuşmasının sonunda Erdoğan'ın İsrail politikasını da eleştiren Demirtaş, şunları söyledi: "Öyle meydanlarda bağırıp çağırmayı bırak. İsrail ile askeri anlaşmaları iptal et. 12 askeri anlaşma var. Ekonomik ilişkilerden, askeri tatbikatlardan askeri istihbarata kadar. Hepsini iptal et. Bak, Latin Amerika ülkeleri bile elçilerini geri çektiler. Sen ne yaptın? Öyle Coca Cola'yı protesto etmekle İsrail mi çöker. Kola satışlarını patlattınız. Biraz ciddi olalım. Buradan Filistin halkına destek olmak istiyorsanız ciddi bir protestoda bulunalım. Halkı kandırmayı bırakın. İsrail devletinin bu katliamcı politikalarını hep birlikte protesto edelim." CİHAN

Yorumlar