Demirtaş: Öcalan görüntüsü etkili olurdu

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Nevruz'da Öcalan'ın görüntülü mesaj vermesinin etkili olacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş: Öcalan görüntüsü etkili olurdu

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Nevruz’da nasıl bir çağırma yapılacağını bilmediklerini belirterek, görüntülü mesajın etkili olacağını söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, parti umumi merkezinde, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu heyetini kabulünde gazetecilerin sorularını cevapladı.

"BARIŞA KATKI SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Çözüm sürecine ait bir soru üstüne Demirtaş, Nevruz’da verilecek mesajın içeriğinin mühim olacağına işaret ederek, nasıl bir çağırma yapılacağını bilmediklerini ve görüntülü mesajın etkili olacağını söyledi. Demirtaş, sulh sürecinin ilerlemesi kanaatinde olduklarını belirterek, HDP şekilde buna yardım sunmaya devam edeceklerini söyledi. İzleme Heyeti meselesinde tyükselişılan adların olduğunu izah eden Demirtaş, bu adların anlatım edilmesinin güvenlik açısından sakıncalı olacağını ve bunun bugün yada yarın gerçekleşeceğini anlatım etti.

DEMİRTAŞ POLEMİK PEŞİNDE

Demirtaş, bu adların sürecin, Öcalan’ın güvenliği düşünülerek önerilmiş adlar olduğunu belirterek, birkaç gün arasında netleşince bilgilendirilmenin yapılacağını söyledi. Sürecin yararlı ilerlemesi için adımların atılması gerektiğine dikkati çeken Demirtaş, "Kürt derdi olmadan hükümet bu adımları sebep atıyor? Kendi aralarında nasıl bir rol dağılımı yaptılarsa bundan böyle bir tanesi ’Kürt derdi yoktur’ diyor öbürü Kürt sorununu çözmek için adım atacağız diyor" dedi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar