Demirtaş: Meclisten, yargıdan, bürokrattan hesap sorabilecek Cumhurbaşkanı lazım

HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Türkiye’de halkın yanında olan, sorunları takipçisi, hükümetten, parlamentodan gerektiğinde yanlış yapan yargıdan, bürokrattan da hesap sorabilecek bir cumhurbaşkanına ihtiyaç olduğunu...

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş: Meclisten, yargıdan, bürokrattan hesap sorabilecek Cumhurbaşkanı lazım

HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Türkiye’de halkın yanında olan, sorunları takipçisi, hükümetten, parlamentodan gerektiğinde yanlış yapan yargıdan, bürokrattan da hesap sorabilecek bir cumhurbaşkanına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Durukan Düğün Salonu'nda Sivil Toplum Kuruluşları’yla (STK) bir araya geldi. Demirtaş, 10 Ağustos’ta seçilen Cumhurbaşkanının halkın başkanı olacağını söyledi. Cumhurbaşkanının halkın sorunlarıyla ilgilenmesi gerektiğine belirten Demirtaş, “Sizin yanınızda sorunlarınızın takipçisi, hükümetten, parlamentodan, gerektiğinde yanlış yapan yargıdan da bürokrattan da hesap sorabilecek bir cumhurbaşkanına ihtiyaç var. Sadece devleti kollayıp koruyan değil. Sokaktaki işsizi, tarlada çalışan ırgatı, evinde şiddet gören kadını da Pozantı da tecavüz edilen çocuğu da koruyacak bir cumhurbaşkanına ihtiyaç var. Devletin ali menfaatleri için halkın hassasiyetlerini çıkarlarını göz ardı edenler zaten yönetimde. Zaten onun kendisi bizzat Başbakan. Asıl onları frenleyecek bir halk başkanına ihtiyaç var. Bu seçim bunun kararını verme zamanıdır.” dedi.

“BAŞBAKAN KENDİSİNE OY VERMEYENLERİ DÜŞMAN GİBİ GÖRÜYOR”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı da eleştiren Demirtaş, Başbakanın kimlik siyaseti yaptığını söyledi. Kullandığı kavramların kardeşlik, barış, ileri demokrasi olduğunu ama bunun altını doldururken Erdoğan’ın mezhepçilik yaptığını belirten Demirtaş, “Bunu gizlemekte ustadır sadece. Yoksa dikkat edin sadece kendisine oy veren ve kendisi gibi düşünenler onun için kıymetli gerisi tehdittir. Düşmandır. Bu ırkçılık mezhepçiliktir. İsmini koymadan Alevi düşmanı, Kürt, laik kesim düşmanlığı yapıyor. Ermenilere, kadınlara, gençlere düşmanlık yapıyor. Onun gözünde özgür düşünmek isteyen herkes düşmandır. Ama aynı cümlede ‘Biz 76 milyonun kucaklayan bir partiyiz.’ diyor. Ama sayarken sadece kendine oy verenler kıymetli, geri kalanların tamamı düşmandır.” ifadelerini kullandı.

“PARALARI BAVULLA TAŞIYIP BİTİREMİYORLAR”

Devlet anlayışını da eleştiren Demirtaş, “Öyle şımartmışız ki bu devlet anlayışını. Onlara verdiğimiz yetkiyi bize karşı kullanıyorlar. Verdiğimiz vergiyle gaz cop alıp bize işkence yapıyor. Asıl engellemesi gerekenlere dokunmuyorlar, bizi ifadelerimizden görüşlerimizden dolayı hapse atıyorlar. Bizim çocuklarımızı sokakta katlediyorlar. İstihdamla üretimle bize pay dağıtması, işsiz, aç bırakması gerekirken kendi aralarında pay ediyorlar. Odalar dolusu eruo, doları valizlerle bavullarla taşıya taşıya bitiremiyorlar. Bu devlet anlayışı değişmedikçe ben Kürt müyüm? Türk müyüm? bunun kıymeti yok.” dedi.

“PUSULALARDAKİ FOTOĞRAFLARIN GÖZLERİNE BAKIN”

10 Ağustos’ta sandık başına gideceklere tavsiyede bulunan Demirtaş, üç adayın neyi savunduğun açık bir şekilde ortada olduğunu söyledi. Bundan dolayı çok fazla bir şey yapmaya gerek olmadığını belirten Demirtaş, “Hiçbir şey yapamasanız oy kabininde 30 saniye daha oy pusulasına fotoğraflara bakarak bir daha düşünün. Çocuklarınız, torunlarınız için oy kullanıyorsunuz. Sadece kendiniz için değil. Hangisi yönetsin istiyorsunuz o fotoğraflara 30 saniye daha bakın. Gözlerine bir daha bakın ne demek istediğimi çok iyi anlarsınız.” dedi. CİHAN

Yorumlar