Demirtaş İstanbul’dan Önder Ankara’dan

HDP Eş Genel Başkanı ve Hakkari Milletvekili Selahattin Demirtaş'ın İstanbul'dan aday olması kesinleşti.

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş İstanbul’dan Önder Ankara’dan

HDP’nin yüzde 10 seçim barajını aşmasında belirleyici olacak kentler içinde yer saha İstanbul’un Kürt ve sol/sosyalist seçmenin oyunu hedefleyen parti kurmayları sahaya Selahattin Demirtaş ile çıkacak. HDP’nin bir öteki mühim hamlesi ise HDP İmralı Heyeti üyesi İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in Ankara 1’inci bölge birinci bayağı namzet gösterilmesi olacak.

ANKARA’DA KOZ SIRRI SÜREYYA ÖNDER

Önder ile İstanbul’da bulunduğu bu şeklinde HDP’ye oy vermeyen Kürt kökenli seçmen ile CHP’nin seçmen tabanının oyu hedefleniyor. Önder, Ankara adaylığıyla ilgili Hürriyet’e, “İstanbul’dayım, yakın bir sürede Ankara’ya gelmeyi düşünmüyorum. Çünkü Ankara’ya namzet şekilde geleceğim, partimin Ankara adayı şekilde geleceğim. Şimdilik beni beklemeyin” esprisiyle cevap verdi.

FİKRİ SÖNMEZ’İN OĞLU DİYARBAKIR’A

HDP’nin adayları içinde Devrimci Yol hareketinin mühim isimlerinden, eski Fatsa Belediye Başkanı Fikri Sönmez’in oğlu Naci Sönmez de bulunuyor. Sönmez’i Diyarbakır’dan namzet göstermeyi planyan HDP, bu yolla Karadeniz seçmenine “Türkiyelileşme mesajı” verecek. 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar