Demirtaş: Erdoğan'ı kandırmaya devam ediyorlar

Demirtaş, darbe sonrasında birilerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kandırmaya devam ettiğini savundu

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş: Erdoğan'ı kandırmaya devam ediyorlar
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etti.

KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, KESK Mali Sekreteri Ramazan Gürbüz ve Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Ebru Yiğit’in de aralarında olduğu heyet, darbe girişiminin ardından başlatılan operasyonlarda üyelerine yönelik gözaltı, tutuklama ve işten atmalara ilişkin bilgi verdi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, görüşmede şunları belirtti:

“Bir darbe tehdidinden ülkenin kurtulmuş olması ne kadar sevindirici ise darbe girişimi sonrası yaşanan hukuksuzluklar da bir o kadar can sıkıcı ve üzücüdür.

“Şuna inanmak istiyorum; birileri halen Sayın Cumhurbaşkanı veya Başbakan’ı aldatmaya, kandırmaya devam ediyor. Çünkü bir darbe belasından kurtulmuş ülkenin yönetiminin yapacağı akıllıca işler değil bu işler.

“Bütün toplumu adeta darbe gerçekleşmişçesine karşısına almak, darbeye bulaşmamız toplumun muhalif kesimlerini hatta muhalif olmayan AKP’ye yakın kesimlerini bile tasfiye edecek bir operasyon sürecini yürütmek akıllıca bir iş değil.

“Görünen o ki birileri halen Cumhurbaşkanını kandırmaya devam ediyor. Biz kendilerini bir muhalefet partisi olarak uyarıyoruz; bu yol iyi bir yol değil.

Yorumlar