Demirtaş: El ele vererek bu sorunları çözelim

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "İnşallah daha büyük acılar yaşanmaz, el ele verelim diyalogla konuşarak bu sorunları çözelim" dedi

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş: El ele vererek bu sorunları çözelim
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Gaziantep'teki düğün merasiminde 51 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısına ilişkin, "İnşallah daha büyük acılar yaşanmaz, el ele verelim diyalogla konuşarak bu sorunları çözelim." dedi.

Demirtaş, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla Şahinbey Belediyesi Beybahçe Sosyal Tesisleri'nde bir araya geldi, taziyelerini iletti.

Burada yaptığı konuşmada, bölge topraklarında çok sayıda benzer ölüm yaşandığını ifade eden Demirtaş, şunları söyledi:

"Bu topraklarda bu şekilde ölümlere artık fazlasıyla doyduk. Kim ki bu topraklar 'Kana doymadı' diyorsa yalan söylüyor. Bu topraklarda sudan çok, petrolden çok ne vardır? Medeniyetin, insanlığın ilk var edildiği topraklardır buralar. İşte o günden beri kan akıyor. Binlerce yıldır bu topraklarda kan akıyor. İmparatorluklar, krallıklar, beylikler yıkıldı, medeniyetler göçtü gitti, bu topraklarda akan kan bitmedi. Kim ki 'Akan kan yetmiyor' diyorsa yalan söylüyor. Fazlasıyla kan akmıştır, bizim ihtiyacımız olan şey kan ve gözyaşı değil huzur ve güvenlik içerisinde barış, özgürlük ve adalet içerisinde eşitliğe ihtiyacımız var."

Demirtaş, ayrıca Gaziantep'teki saldırı ile iç savaş başlamasının istenildiğini savundu.
Adil bir devlet yönetimi ve anlayışı istediklerini dile getiren Demirtaş, "İnşallah daha büyük acılar yaşanmaz, el ele verelim diyalogla konuşarak bu sorunları çözelim." görüşünü kaydetti.

Yorumlar