Demirtaş: Ekmel Bey’i tebrik ediyorum

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu tarafından cumhurbaşkanlığı yarışında kendi hesabına yatırılan bin lirayı değerlendirdi. Demirtaş, “Centilmence bir yarış, demokratik bir işleyiş...

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş: Ekmel Bey’i tebrik ediyorum

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu tarafından cumhurbaşkanlığı yarışında kendi hesabına yatırılan bin lirayı değerlendirdi. Demirtaş, “Centilmence bir yarış, demokratik bir işleyiş ve mücadele içerisinde kampanya yürüsün amacıyla yaptığını belirtiyor. Kendisi bu amaçla yaptığını belirttikten sonra bize bir şey düşmez. Kendisini tebrik ediyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında İnsan Hakları Derneği'ni (İHD) ziyaret eden cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun iki adayın hesabına para yatırdığı ama Başbakan’ın iade ettiğinin iddia edildiğinin söylenmesine karşın Demirtaş, “Normal, pek fazla paraya ihtiyacı yok. Başbakan’ın koyacak yeri yoktur, o yüzden iade etmiştir.” açıklamasında bulundu.

İhsanoğlu’nun bağışını değerlendiren Demirtaş, ”Centilmence geçmesi için centilmence bir yarış, demokratik bir işleyiş ve mücadele içerisinde kampanya yürüsün amacıyla yaptığını belirtiyor. Kendisi bu amaçla yaptığını belirttikten sonra bize bir şey düşmez. Kendisini tebrik ediyorum. Sembolik bir jest yapmış. Bu jestten mutluluk duymak lazım.” ifadesinde bulundu.

Demirtaş, konuşmasını, “Başbakan’ın bağırıp, çağırarak siyaset yaptığı bir ortamda herkese parmağını sallayıp öfkeyle hakaretler siyasi ortamda bu tür jestler elbette ki ortamda hoş karşılanır.” diye tamamladı.

CİHAN

Yorumlar