Demirtaş: Dokunulmazlıkların kaldırılmasını arzu etmiyoruz

HDP Eş Başkanı Demirtaş, kendileriyle ilgili fezlekeleri değerlendirdiği konuşmasında, dokunulmazlıklarının kaldırılmasını arzu etmediklerini söyledi

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş: Dokunulmazlıkların kaldırılmasını arzu etmiyoruz

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kendisi ve 4 milletvekiliyle ilgili Meclis'e sevk edilen fezlekeler hakkında konuştu. Demirtaş, "Doğrusu dokunulmazlıkların kaldırılmasını HDP vekilleri açısından arzu etmeyiz." dedi.

HDP Eş Başkanı Demirtaş, "Biz Milletvekillerimizle birlikte bir tek örgüte üyeyiz o da Halkların Demokratik Partisi'dir. Başka da hiç bir örgüte üye olmadık, olsaydık da hiç korkmadan söylerdik. Bizi kurbanlık koyun seçme konusunda bir tavır içine gireceklerse sonuçlarına biz değil kendileri katlanacaklar" ifadelerini kullandı.

Fezlekelerin meclise gitme prosedürünün zaten bu şekilde olduğunu belirten Demirtaş, "Parlamentoda karma komisyon kurulursa, komisyona sevk edilirse ancak ilk defa olağanüstü bir duruma geçilmiş olacak. Yapılırmı, yapılmazmı? önümüzdeki günlerde göreceğiz" diye konuştu.

Kendilerinin tek bir örgüte üye olduğunu, o örgütün de HDP olduğunu belirten Selahattin Demirtaş konuşmasını şöyle sürdürdü: Biz Milletvekillerimizle birlikte bir tek örgüte üyeyiz o da Halkların Demokratik Partisi'dir. Başka da hiç bir örgüte üye olmadık, olsaydık a hiç korkmadan söylerdik. Bugüne kadar fikirlerimiz, düşüncelerimiz neyse kamuoyu önünde açıkça ifade ettik. Doğrusu dokunulmazlıkların kaldırılmasını HDP vekilleri açısından arzu etmeyiz. Bu sadece bizim için değil. Kişisel bir kaygımız ya da korkumuz olduğu için değil.

Yorumlar