Demirtaş: Demokratik kamuoyu, Ağrı konusunda duyarlı olmalı

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, halkı dayanışmaya, demokratik kamuoyunu Ağrı konusunda duyarlı olmaya çağırdı.

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş: Demokratik kamuoyu, Ağrı konusunda duyarlı olmalı

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, halkı dayanışmaya, demokratik kamuoyunu Ağrı konusunda duyarlı olmaya çağırdı.

Ağrı'daki seçim sonuçlarına yönelik AK Parti'nin müdahale girişimleri hakkında yazılı açıklama yapan Selahattin Demirtaş, "Ağrı merkez yerel yönetim seçimlerinde partimizin başarısı sonucunda AKP’nin yaptığı itirazlar reddedilmiş, ancak buna rağmen sudan gerekçelerle yeni itirazlar yapılarak Belediye Başkanımız Sayın Sırrı Sakık’a mazbata verilmesinin önüne geçilmeye çalışılmıştır. Son olarak YSK’ya yapılan itiraz da reddedilerek dosya tekrar Ağrı İl Seçim Kurulu’na iade edilmiştir. Ancak her ne hikmetse Ağrı İl Seçim Kurulu’nda AKP’nin haksız itirazlarını reddeden hakim aniden 6 günlük izne ayrılmıştır. Bu arada çevre illerden yüzlerce polis Ağrı’ya sevk edilerek bütün şehir ablukaya alınmış ve AKP’nin yapacağı yeni itiraz sonucunda seçimin AKP lehine sonuçlanmasının alt yapısı ve hazırlığı tamamlanmıştır." dedi.

"İL SEÇİM KURULU, SEÇİMİ AKP LEHİNE ÇEVİRMEK ÜZERE PLAN İÇİNE GİRDİ"

Demirtaş, bütün hazırlıklardan anlaşıldığı üzere İl Seçim Kurulu’nun seçimi AKP lehine çevirmek üzere bir plan içine girdiği, emniyet ve valiliğin de olası halk tepkisini sert bir şekilde bastırmak üzere kentte sıkıyönetim hazırlığı yaptığını dile getirdi.
Tüm bu olanların AKP Hükümetinin ateşle oynamasından başka bir şey olmadığına vurgu yapan Demirtaş, "Halkın iradesini hileler yoluyla hiçe sayma geleneği Ağrı’da ilk defa gerçekleşmiyor. 2009 seçimleri de aynı şekilde hırsızlıkla AKP lehine çevrilmişti. Ancak bütün bu olanlar AKP’nin çirkin yöntemlerden vazgeçmediğini göstermektedir. Partimiz üst düzeyde bir Genel Merkez heyetini daha Ağrı’ya gönderecektir. Umut ediyor ve diliyoruz ki Ağrı’da bir kez daha küçük hesaplar içerisine girilmez ve halkın iradesine saygı duyulur. Aksi durumda halkımızın öz gücüyle ve bütün meşru yollarla her yerde geliştireceği direnişi durdurmaya AKP’in gücü yetmeyecektir. Halkımızı Ağrı’yla dayanışmaya, demokratik kamuoyunu Ağrı konusunda duyarlı olmaya çağırıyoruz." dedi.

CİHAN

Yorumlar