Demirtaş: Demokrasi rahatsız ediyor, alışmış tek adamlığa

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Tunceli’de, Devrimci Güç Birliği tarafından düzenlenen mitinge katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş: Demokrasi rahatsız ediyor, alışmış tek adamlığa

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Tunceli’de, Devrimci Güç Birliği tarafından düzenlenen mitinge katıldı. Demirtaş, "Bilal’in bir günde elden götürdüğü para, anlayabildiğimiz kadarıyla 37 yıllık Dersim kamu yatırımlarına eşdeğer." dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın demokrasiden rahatsız olduğunu söyleyen Demirtaş, "Demokrasi rahatsız ediyor. Kaşıntı başlatıyor. Alışmış tek adamlığa, ille bütün kararları ben vereceğim diyor." ifadelerini kullandı.

Seyit Rıza Parkı'nda konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ülkenin içinde bulunduğu durumun kötü olduğunu ifade etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın demokrasiden rahatsız olduğunu ve karar mercisi olma yolunda gittiğini söyleyen Demirtaş, "Çünkü Demokrasi rahatsız ediyor. Kaşıntı başlatıyor. Alışmış tek adamlığa, ille bütün kararları ben vereceğim diyor. Zaten ülkenin bu halde olmasının nedeni bu. Şimdi hadi bütün ülkeyi tek başına yönetiyorsun. Bu kadar kapasiten olsa, aklın buna yetse yanmayacağım. Başarılı olursun derim. Fakat ne aklın yetiyor ne kapasiten yetiyor. Tek başına karar aldıkça işleri batırıyorsun. Arada bir Bilal’e danışıyorsun. O da senden beter. Bilal’in bir günde elden götürdüğü para, anlayabildiğimiz kadarıyla 37 yıllık Dersim kamu yatırımlarına eşdeğer." diye konuştu.

"ALEVİ ÇOCUKLARININ KATLEDİLMESİ TESADÜF DEĞİL"

Gezi olaylarında yaralandıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ardından yaşanan tartışmalara dikkat çeken Demirtaş, Alevi çocukların katledilmesinin tesadüf olmadığını söyledi.
Demirtaş, "Bugünkü ittifakları görüyorsunuz. Kendine demokratım diyenler bu zihniyetle ittifak yapar mı? Ama yapıyor. Berkin Elvan'ı katledenlerden hesap sormanın yolu onların katillerini burada sıfırlamaktır. AKP buradan tek bir oy bile almamalı. Dersimli şunun farkında. Başbakan diyor ki 'Yüzü kapalıydı. Çocuk olduğunu nerede biliyor. Öyle mi? Peki o polis Alevi çocuklarını nasıl tek tek tanımayı başarıyor. Bunlar da mı tesadüf? Bu üstü örtülü bir Alevi katliamıdır. Bunun adı tesadüf olamaz. Her birini önceden tespit edip katlediyorlar. AKP'ye burada cani katil ruhlu olanlar bırakın oy versin. Buradan AKP'ye oy çıkmamalı." dedi.

"CHP, 91 YIL DERSİM’E SIKINTI VERDİ"

CHP’nin kuruluşundan bu yana Dersim’e zarar verdiğini ifade eden Demirtaş, "CHP'nin 91 yılda yaptıklarının 90 katını başarmışız. CHP'nin Dersim'e yapacağı en büyük iyilik Dersim'i Dersim'e bırakmak. CHP Dersim'de sıkıntı yaratan zihniyetin kendisidir. AKP'den biraz daha farkı biraz daha yeşil olmasıdır o kadar. Kendinizi asla seçmen pazarı gibi görmeyin. Elinizin tersiyle itin. Bu bir pazarlık işi değil. Doğru kararı verirken geçmişten doğru karar verin." şeklinde konuştu. Demirtaş, daha sonra Pülümür’de düzenlenecek olan mitinge katılmak üzere hareket etti.
CİHAN

Yorumlar