Demirtaş 'darbe mitingi'nde PKK'nın çukurlarını savundu

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Diyarbakır'daki darbe karşıtı mitingde PKK'nın yüzlerce insanın ölümüne neden olan mitinglerini savundu

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş 'darbe mitingi'nde PKK'nın çukurlarını savundu
Darbe girişiminin yaşandığı gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından halkı meydana çağırmasından günler sonra meydanlara inen HDP'liler bugün de Diyarbakır'da bir miting düzenledi. Diyarbakır'daki mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, konuşmasında PKK'nın Doğu ve Güneydoğu'da yüzlerce insanın hayatına mal olan çukurlarını savundu.

Demirtaş, mitingde "Malatya Belediyesi hendek kazmış. Tanklar geçmesin diye. La hani hendek ihanetti. Demek ki her canlının kendini savunması meşrudur. Kürtler yıllardır meydanlardalar, siz gaz sıkıyorsunuz, tutukluyorsunuz. Meşru savunma herkesin hakkıdır. Kimseye durup dururken saldıramazsın." diyerek PKK'nın kazdığı çukurlar ile darbe karşıtı direnişi bir tutmaya çalıştı. 

HDP'nin ‘Darbelere hayır Demokrasi hemen şimdi’ mitinginde konuşan Demirtaş, 15 Temmuz’da darbe girişimine karşı çıktıklarını ve bu darbeye karşı çıkmanın AK Parti’ye destek olmadığını sadece demokrasiye destek olduğunu söyledi.

Yenişehir ilçesinde bulunan İstasyon Meydanı’nda gerçekleşen mitinge HDP Diyarbakır milletvekilleri, İmralı heyeti, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il, ilçe eş başkanları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kürtçe müziklerle başlayan mitingde tertip komitesi sık sık atılan sloganlara karşı uyarıda bulunurken, açılan flamaların da indirilmesini istedi.

Demirtaş, darbeye karşı olduklarını belirterek, “On binlerin vereceği mesajı herkesin iyi anlaması lazım. Türkiye 36 yıl sonra bir askeri darbeyle karşı karşıya kaldı. 36 yıl içinde postmodern bir darbeyle karşılaştı. Darbenin ne olduğunu size anlatacak değilim. Kesintisiz bir darbe anlayışı devam ediyor. 1980’de darbe yapıldığında nasıl bu zihniyetin karşısında olduysak bugün, 15 Temmuz’da da karşı çıktık. 15 Temmuz’da darbeye karşı çıkmak AK Parti’ye destek değil, demokrasiye destektir. İzmir’de, İstanbul’da bunun için alanlardaydık. Önümüzdeki haftalar da aylarda da tankına topuna güvenen cunta anlayışa yine biz karşı çıkacağız” diye konuştu.

Yorumlar