Demirtaş: Bunun adı faşizm, Kenan Evren bile cesaret edemedi buna

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, görevden alınan memurun geri dönüşünü kapatan düzenlemeye tepki gösterdi. Düzenlemeyi faşizm olarak nitelendiren Demirtaş, Kenan Evren’in bile bu tür girişimlere cesaret edemediğini söyledi.HDP...

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş: Bunun adı faşizm, Kenan Evren bile cesaret edemedi buna

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, görevden alınan memurun geri dönüşünü kapatan düzenlemeye tepki gösterdi. Düzenlemeyi faşizm olarak nitelendiren Demirtaş, Kenan Evren’in bile bu tür girişimlere cesaret edemediğini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı seçilen Selahattin Demirtaş, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Torba yasayı eleştiren Demirtaş şunları söyledi: “Torba tasarının içinde memurların veya amirlerin kanun ve tüzük, yönetmeliklerine göre görev yeri değiştiriliyorsa görevden alınıyorsa, başka yere, başka görevlere tayin ediliyorsa idare mahkemesine başvurup iptal ya da yürütmeyi durdurma hakları vardı. Şimdi bu hakka şöyle bir sınırlandırma getiriyorlar. ‘Böyle bir karar alırsanız, ben bir müdürü bir memuru görevden alırsam sürgüne gönderirsem, sen de bir iptal kararı alır, yürütmeyi durdurma kararı aldırırsan, bunu uygulamak için 2 yıl bekleyebilirim” diyor. ‘İki yıl boyunca senin alacağın bu mahkeme kararını uygulamam’ diyor. Bu nedir biliyor musunuz; ‘Ben devletten istediğimi istediğim yerden sürerim, istediğimi görevden alırım, istediğimi yerine getiririm, iki yıl boyunca bildiğim işleri yaparım, işim bitince getirsin mahkeme kararını uygularım, bir ay görevde kalır, bir daha sürerim’ Bunun adı tam bir faşizm. Dün cezalandırdığınız Kenan Evren bile bu kadarına cesaret edememiş. Mahkeme kararını iki yıl tanımayacağını söylüyor. Uluslararası sözleşmelere aykırı, AİHM kararlarına aykırı. 12 Eylül darbe anayasasına aykırı, bu da torba yasa içinde. Soma’da katledilen işçilerle ilgili yasa çıkarıyorum diye bunun gibi ne kadar alavere dalavere iş varsa bu torbanın içine girmiş durumda.”

Demirtaş’ın konuşmasının ardından, HDP’nin diğer Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ kürsüye gelerek bir teşekkür konuşması yaptı.

CİHAN

Yorumlar