Demirtaş: Biz de sokağa çıkıyoruz

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, darbelere karşı sokağa çıkacaklarını ve seri mitingler yapacaklarını söyledi

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş: Biz de sokağa çıkıyoruz
HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, darbe girişimine karşı kendilerinin de sokağa çıkarak mitingler düzenleyeceğini söyledi. Demirtaş, HDP'nin yapacağı mitingler için "Ne darbe ne diktatörlük" temasının kullanılacağını ifade etti. 

Ankara'da bir grup gazeteciye açıklamalarda bulunan Demirtaş'ın konuşmasından satırbaşları başları şöyle: "HDP olarak iki şeyi hedefliyoruz. Birincisi, mevcut çatışma ve savaş ortamı darbe zeminini sürekli canlı tutuyor. Dolayısıyla bunu bitirecek yeni bir yol, yöntem bulmamız lazım. İmralı’ya en azından aile ve avukatın gidişi sağlanmalı. İmralı’ya heyet göndermek, Kandil’e heyet göndermek bütün bunlar da seçeneklerimiz arasında.

İkinci olarak biz de sokağa çıkacağız. Biz de çok sayıda miting planlıyoruz. Biz ne darbe, ne diktatörlük diyoruz. Provokasyona gelmeden, toplumda iç çatışma gerilim girişimlerine de prim vermeden çalışacağız.

Türkiye darbe tehlikesini atlatmış değil. Alınan tedbirler de bence çok yüzeysel. AKP kendine yakın kitleleri meydanlarda tutarak darbe tehdidini savuşturamaz. Kendisini eleştiren kitlelerle de bağ kurması lazım. HDP’yle görüşmeyerek bu şansını yitiriyor. Türkiye tehlikeye açık halde tutuluyor."

Yorumlar

Ünal Gölge etme başka lisan istemez...
Elif Ne olur ülkemizi karıştırmayın çocuklarımıza güzel günler bırakalım Türkiye miz o kadar güzel ki hainlere ortam yaratmayalim bizim kürt Türk diye davamiz yok hep birbirimizden kızımız oglumuz evlenmiş daha nasıl olur salattin Demirtaş aramizi bozamazsin
Kurtulus Sen adam ol once bu ulkede dansoz cok senin gibi
MEHMET ÖNCEKARDEŞİTESLİMETSORASOKAGAÇIKDEMİRTAŞ
Ne Mutlu Türk'ün diyene Demirtaş'ın kardeşi dağlarda bu Ada'm teröristin başı zaten