Demirtaş bir kez daha sokağa çağırdı

Cizre ve Silopi için yaptığı sokağa çıkma çağrıları karşılık bulmayan HDP Eşbaşkanı Demirtaş, bu kez Diyarbakır halkını Sur için sokağa çağırdı

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş bir kez daha sokağa çağırdı

Daha önce yaptığı sokağa çıkma yasakları nedeniyle onlarca kişinin ölümüne neden olan HDP Eş Başkanı Demirtaş, bugün de Diyarbakır'da halkı sokağa çağırdı. Son olarak Cizre için yaptığı sokağa çıkma çağrıları karşılıksız kalan HDP Eş Başkanı, Sur'daki operasyonların durması halinde çukur ve barikat eylemlerinin sona ereceğini savundu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DTK Eş Başkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak ile DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ile birlikte Diyarbakır'ın sokağa çıkma yasağı ve operasyonların sürdüğü Sur ilçesinde kalan sivillerin bulunduğu Dicle Fırat Kültür Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Burada Diyarbakır halkını sokağa çağıran Demirtaş şunları söyledi: Tüm Diyarbakır halkı Sur'daki ablukanın kalkması için ayakta olmalıdır. Çarşamba saat 16.00'da herkes bulunduğu yerden Sur'a doğru yürümelidir. Mahalle ve ilçelerden bu demokratik bir haktır. Tek bir insanın canına, malına zarar vermeden zarar gelmesine müsamaha etmeden bu demokratik hakkımızı kullanacağız. Halkımızdan ricamız kararlı ve ısrarlı olunmalıdır. Abluka da kalkmadan geri adım atmayacağız demelidir herkes. Bütün STK, meslek örgütleri, işçi, esnaf örgütleri ve kentimizdeki bütün derneklere çağrımızdır. Biz Sur içinde çatışmaların bitmesini istiyoruz. Sadece ablukanın kalkması yeterlidir.

Demirtaş, bugün sokağa çıkma yasağı ve ablukanın kalkması halinde yarın hendek barikat sorununun olmayacağı aşamasına, görüşmelerde geldiklerini de ifade ederek, "Bunu yapmamıza rağmen ablukanın kalkmasına izin verilmiyor, illa o bölgede bulunan insanların hepsinin katledilmesi isteniyor. Biz bu gidişata dair asla hiçbir zaman rıza göstermedik, Diyarbakır halkı da İstanbul ve Avrupa'da yaşayanlar da asla rıza göstermedi. Diyarbakır'da, 90 gündür her gün Sur'da operasyonların durması için eylemler ve protestolar var" dedi.

Yorumlar