Demirtaş: Başbakan'a sorun, ikinci turda bizi destek verir mi?

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylarının ikinci tura kalacağını iddia etti. Demirtaş, gazetecilerin Başbakan’a şu soruyu yöneltmelerini istedi: “Kendisi ikinci turda bize destek verir mi?”TBMM’de...

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş: Başbakan'a sorun, ikinci turda bizi destek verir mi?

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylarının ikinci tura kalacağını iddia etti. Demirtaş, gazetecilerin Başbakan’a şu soruyu yöneltmelerini istedi: “Kendisi ikinci turda bize destek verir mi?”

TBMM’de partisinin grup toplantısında konuşan Demirtaş, çıkışta gazetecilerin cumhurbaşkanlığı seçim sürecine ilişkin sorularını cevaplandırdı. Kendisinin adaylar arasında adı geçtiğini ifade eden Demirtaş, “Kongrede kesin olarak açıklanması şeklinde bir kararımız yoktu. Yeni parti meclisimizin de görüşünü aldıktan sonra ismi geçen aday arkadaşlarımızla ilgili değerlendirme yapıp karar veririz. Hafta sonunu bulur. Aday olması istenen isimlerden biri de benim. Partililerimizden de halktan da öneriler var. Bunları da değerlendiriyoruz.” diye konuştu.

İhsanoğlu’nun adaylığı ile ilgili Demirtaş, ‘Hayırlı olsun, başarılar dilerim’ ifadesini kullandı.

HDP’nin ikinci turda AK Parti’nin adayını destekleyeceği yönündeki iddialara ise Demirtaş şu yanıtı verdi: “Onu Başbakan’a bir sorun. Biz ikinci tura kalacağımız için kendisi ikinci turda bize destek verir mi acaba, şimdiden ne düşünür açıklasın bakalım.”

CİHAN

Yorumlar