Demirtaş: Başbakan herkesi tahrik ediyor, kaybedince daha çok tahrik edecek

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın herkesi tahrik etmeye çalıştığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş: Başbakan herkesi tahrik ediyor, kaybedince daha çok tahrik edecek

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın herkesi tahrik etmeye çalıştığını söyledi. Demirtaş Başbakan'ın sandıkta güç kaybettiğini görünce daha fazla tahrik etmeye çalışacağını öne sürdü.

Demirtaş, Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü ile Mersin'de partisinin düzenlediği seçim mitingine katıldı. Burada partililere seslenen Demirtaş Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi. "Başbakan olarak eğer Berkin Elvan sana taş atmışsa bunu sorman lazım" diyen Demirtaş 14 yaşındaki bir çocuk bana niye taş atıyor? Öncelikle bunu sorman lazım? Bunu yuhalatmak yerine bunu sorman lazım." ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan'ı İsrail devletinden hiçbir farkı yok diye eleştiren Demirtaş şunları söyledi: "Senin kınadığın İsrail zihniyetinden farkın yok. İsrail devleti de Filistinli çocukları öldürdüğünde İsrail Başbakanı da çıkıp 'onlar teröristti' diyor. 'Onlar puşi bağlamıştı taş atıyordu' diyor. İste İsrail zihniyeti işte AKP zihniyeti. Arasında hiçbir fark yok. Arasında hiçbir görüş ayrılığı yok. Onur Kaymaz'ı da 12 yaşında 13 kurşunla katlettiklerinde yine bunlar aynısını söylediler. Yine o teröristtir yapacak bir şey yok dediler. Eğer Sayın Başbakan Berkin Elvan teröristse, Uğur Kaymak teröristse, Ceylan Önkol terörist ise biz teröristin daniskasıyız. Buradaki on binler, hepimiz teröristin daniskasıyız. Artık bütün dünya görüyor ki kendi halkına terör uygulayan bir başbakana dönüştü bu. 15 yaşındaki 12 yaşında Roboski'deki 34 çocuğu katledenleri çıkıp meydanlarda kutlayan tebrik eden bir Başbakana dönüştü. İnan ki normal düşünme yeteneğini kaybetmiş durumda. Kısa devre yapmış kısa devre. Şarj tutmaz bu artık. 30 Mart Tayyip Erdoğan açısından kabusa dönüşecek."

"AKP'LİLER KENDİ BÜROLARINI TAŞLIYOR"

AKP'lilerin bizzat kendi seçim bürolarını taşladığını öne süren Demirtaş şöyle devam etti: "Yine Diyarbakır'da gördük, uzman çavuşlar polisler bir araya gelip BDP bayrağı yakıyorlar, provokasyon yapıyorlar. Bu provokasyonlara gelmeyin. Ne yaparlarsa yapsınlar tahriklere gelmeyin. Başbakan herkesi tahrik etmeye çalışıyor, daha fazla çalışacak. Çünkü sandıkta güç kaybettiklerini gördüler. Bakın Urla'da, Fethiye'de AKP, CHP, MHP İşçi Partisi el ele veriyorlar. HDP'nin bürolarına saldırıyorlar. Hep birlikte bunu yapıyorlar. O saldırıyı yapanlar tek bir partiye mensup değil. Başbakan 15 gündür bu saldırıları izliyor. Gıkı çıkmıyor, sesi çıkmıyor. Bu güne kadar tek bir yerde dahi aman parti bürolarına saldırmayın demedi. HDP tabelasına indirenleri görevden alırım demedi. Oysa Başbakan gittiği yerlerde protesto edilince yüzlerce insanı gözaltına aldılar. Yüzlerce kişiyi işkenceden geçirdiler."

Her toplanan 100 kişi ile parti tabelası indirmek serbest ise kendilerinin 1 milyon kişi toplayabileceklerini vurgulayan Demirtaş, alanda bulunanları bu tür provokasyonlara gelmemeleri konusunda uyardı. Partililere 'aman ha bu işlere girmeyin' diye seslenen Demirtaş şunları söyledi: "Aman kimse bu işlere girmesin. Asla. Bakın her yerde söylüyorum. Rakip partilerin bayraklarını asacak elemanları yoksa siz yardımcı olun. Deyin ki ipi getirin bayraklarını asalım. Nasıl olsa sandığa gömüyoruz sizi, nasıl olsa perişan olacaksınız deyin." CİHAN

Yorumlar