Demirtaş'a göre suçlu TAK, PKK ise pak

HDP Eşbaşkanı Demirtaş, İngiliz medyasına verdiği demeçte TAK'ın sivilleri katleden eylemlerine karşı olduğunu belirtirken; PKK'nın sivil katliamlarına değinmedi

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş'a göre suçlu TAK, PKK ise pak
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İngiliz basınına yaptığı açıklamada, PKK'nın taşeron örgütü TAK'a ve onun sivil katliamlarına karşı olduklarını belirtirken, PKK'ya ve onun sivil katliamlarına değinmedi. Demirtaş, aynı konuşmasında, "Bizim hiçbir şekilde bu tür, sivilleri doğrudan hedef alan terör eylemleriyle hiçbir alakamız olamaz." şeklindeki ifadesiyle de güvenlik güçlerine yönelik saldırılara da sessiz kaldı.  

BBC'ye verdiği röportajda İstanbul Vezneciler'de bir saldırı gerçekleştiren TAK örgütünün eylemlerine ilişkin soruları yanıtlayan Demirtaş, “Bizim dışımızda TAK'a dönük, doğrudan TAK'ı sert bir şekilde eleştiren, uyaran veya bu tür eylemlere son vermesi çağrısı yapan başka hiçbir parti yok aslında. Bizim hiçbir şekilde bu tür, sivilleri doğrudan hedef alan terör eylemleriyle hiçbir alakamız olamaz. Hiçbir şekilde HDP'nin hoşgörüsü veya toleransı olamaz. Biz bu isimle eylem yapan örgüte hep çağrı yaptık ve bu tür eylemleri yapmamalarını ve bundan sonra bu tür eylemleri yapacaklarına ve artıracaklarına dönük tehditleri de geri çekmeleri gerektiğini ifade ettik” dedi.

Demirtaş, "Siz açık olarak, bu örgütün tamamen faaliyetlerini durdurması ve dağıtılmasını talep ediyor musunuz" sorusuna ise “Elbette ki. Böyle bir örgütün kimseye faydası olduğunu hiçbir zaman düşünmedik, tam tersine zarar verdiği çok açık bir şekilde ortada” cevabını verdi. 

PKK TEPKİ GÖSTEREN TIR ŞOFÖRÜNÜ ÖLDÜRDÜ

HDP Eşbaşkanı Demirtaş, BBC'ye PKK'yı aklayan açıklamalarda bulunduğu saatlerde örgüt Hakkari'de yolunu kestiği TIR şoförünü öldürmüştü. Örgüt, kendilerine karşı çıkan TIR şoförünü vurarak öldürmüştü. 

 

Yorumlar