DBP Van il binası PKK'lıların posterleriyle donatıldı

Van'da DBP il binasına düzenlenen operasyonda, PKK terör örgütü mensuplarına ait fotoğrafların parti binasına asıldığı görüldü

Google Haberlere Abone ol
DBP Van il binası PKK'lıların posterleriyle donatıldı

Van'da, PKK'ya yönelik, 32 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda, arama yapılan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il binasında teröristlere ait fotoğraflar ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Van Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla "terör örgütüne katılmak üzere kırsal alana eleman gönderildiği" ihbarı üzerine DBP il başkanlığında yapılan aramada, binanın terör örgütü PKK'nın karargahı gibi kullanıldığı tespit edildi.

Güvenlik güçleri, binanın duvarlarına 14 Ekim 2015'te İpekyolu ilçesindeki Milli Egemenlik Caddesi'nde çıkan çatışmada polis memuru Yusuf Diri'yi şehit eden terör örgütü mensubu Haşim Özpolat'ın posterleri ile bazı örgüt mensupları ve terör örgütü elebaşının fotoğraflarının asıldığını belirledi.

Aramada terör örgütüne katılanların listesi, örgüte yönelik "öz eleştiri" tutanakları, yargılama faaliyetlerine ilişkin belgeler ile örgütün eğitim faaliyetlerinde kullandığı dokümanlar ele geçirildi.

Ayrıca, terör örgütünün dağ kadrosuna katılmak için kente gelen gençlere yemin ettirdikleri, üzerinde örgütün renklerini simgeleyen bez parçaları ve terör örgütü elebaşının posterlerinin yer aldığı masa bulundu.

Ele geçirilen örgütsel doküman, bilgisayar kayıtları ve belgelere incelenmek üzere el konuldu.

Van'da 32 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyon ile DBP il binasında yapılan aramada 2 tabanca, 2 av tüfeği, telsiz, 5 mutfak tüpü, örgütsel dokümanlar, 8 sapan, çok sayıda bilye ve 16 havai fişek rampası bulunmuştu.

 

Yorumlar