Davutoğlu'ndan HDP saldırısıyla ilgili açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Karaman mitinginde konuştu.Seçimlerle ilgili konuşan Davutoğlu, HDP binalarına yapılan saldırılarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu'ndan HDP saldırısıyla ilgili açıklama
 HDP'nin Adana ve Mersin'deki parti binalarına yapılan saldırılarla ilgili konuşan Davutoğlu, yapılan saldırıları kınadı.

HDP binalarına yapılan  saldırılarla igili gerekli takibi yapacaklarını dile getiren Başbakan, saldırıların sorumluları hakkında gerekli takibin yapılması için talimat verdiğini açıkladı.

Saldırıların müsebbibi kimse sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirten Davutoğlu, böyle bir provokasyonu beklediklerini söyleyerek şöyle konuştu;

 "Kim seçim kampanyasına şiddet karıştırırsa  onun karşısında ilk Ak Parti duracak. Saldırıyı şiddetle kınıyorum.  İçişleri Bakanı ile görüştüm. Gerekli bilgileri aldım. Talimatı verdim . Saldırıların sorumlularının takipçisi olacağız.  Hep beraber 7 Haziran'a barış içinde yürüyeceğiz"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'dan özel  Ana uçağı ile Konya'ya, ardından da helikopterle Karaman'a geçti. Aktekke Kent Meydanı'nda yaklaşık 12 bin kişiye hitap eden Davutoğlu, Mersin ve Adana'da HDP'ye yapılan saldırılar hakkında konuştu. Seçim çalışmaları başlamadan önce herkese bu seçim kampanyasının demokrasi şöleninde geçmesi için çağrıda bulunduğunu ifade eden Davutoğlu, ''Herkese seçimlerden önce çağrıda bulundum. Gelin bu seçim kampanyası bir demokrasi şölenine çevirelim. Kimse kimseye hakaret etmesin. Kimse kimseye her hangi bir şekilde yol açmasın. Hepimiz şiddete, teröre, baskıya, karşı dimdik duralım. Hatta yuhalama söz konusu olduğunda. Biliyorsunuz özellikle miting meydanlarından rica ettim'' açıklamasını yaptı.

 SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM

Çağrılara rağmen bugün HDP binalarına saldırının olduğunu belirten Davutoğlu, şunları söyledi:

'' Ama maalesef bugün sabah aldığımız haberler hepimizi üzüntüye sevk etti. Adana ve Mersin’de HDP binalarına saldırılar oldu. Buradan AK Parti Genel Başkanı olarak, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak söylüyorum, kim seçim kampanyasına şiddet bulaştırırsa, kim seçim kampanyasında her hangi bir şekilde şiddete yönelik bir çağrıda bulunursa, onun karşısında en önce Ak Parti duracak. Bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Kime karşı olursa, olsun. Her zaman saldırıların karşısında olduk. Kim yaparsa yapsın, saldıranların hesabını sorduk.''



Yorumlar