Davutoğlu'ndan canlı yayında flaş izahatlar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya'da düzenlenen canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu'ndan canlı yayında flaş izahatlar

Başbakan Davutoğlu'nun izahatlarından satır başları:

Görevi aldıktan sonra önümüzdeki dönemle ilgili birkaç maksadı belirlemiştim. Biri hükümet çalışmalarının aksamadan yürümesiydi. Diğeri de partimizin seçime hazırlanmasıydı. AK Parti iktidarı 12 yıllık bir parti ama aşırı kökünden gelenekleri oturtmuş bir parti. 

LİSTELERDE SÜRPRİZ İSİMLER OLACAK MI?

Bütün şehirlerimizin nabzını tuttum, brifingler aldım. Kasım'dan Mart'a kadar halka siyasetimizi anlatmaya çalıştım. 81 ilin başkanlarını tek tek dinledim. 

Adaylar yaşamın bütün renklerini yansıtmalı. Bizim maksadımız Türkiye'nin bütün rengini siyasete taşımak.  

Bazı başvurular var. Bunları burada aşırı zikretmek doğru değil. Önemli bulunan bittiğinde "iyi oldu" dedirtmek.

CUMHURBAŞKANIMIZLA ARAMIZDA ÇATIŞMA OLMAZ

Sayın Cumhurbaşkanımız ile benim aramda herhangi bir arbede olmaz. Çok kökünden bir arkadaşlığımız var. Başbakanlık teklifinde ne Cumhurbaşkanımız bana sordu ne ben ona sordum. Cumhurbaşkanımız beni iyi tanıdığı için bana sormadı bende 'Ben mi olacağım' diye hiçbir süre sormadım.

DAVUTOĞLU'NDAN İLGİNÇ İTİRAF

Görev tev edilmedi ilan edildi. Cumhurbaşkanımız benim ismimi ilan edene kadar Başbakanlık konusunu kendisine hiçbir süre sormadım.

BANA AKTARILMADAN KONUŞULMAMALIYDI

Melih Gökçek, Bülent Arınç olayı yarın olsa gene tıpkı tutumu gösteririm. Bizim demokratik kurallarımız mevcut herkes gelip bana şahsen görüş beyan edebilir. Bana aktarılmamış bir konu kurullar üstünden aktarılmamış bir konu twitter üstünden konuşulmamalıydı.

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ HAKLIDIR

Savunduğum her şeyin zeminin sağlam olması benim için ciddiyet taşır. Türkiye'deki düzen ne parlamenter ne başkanlık ne de yarı başkanlıktır. 

Net şekilde anlatım ediyorum bu sistemin değişmesi lazım. Ya pür parlamenter düzen olması gerek yahut başkanlık sistemi olması lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız haklıdır, bu düzen bir yetki çatışmasını yanında getiriyor. Sistemin ürettiği sıkıntılar mevcut bunu açık yüreklilikle söylemem lazım.

SEÇİM BEYANNAMESİNDE YER ALACAK

Halk yönünden cumhurbaşkanı seçimi gerçekleşmişse, bunun başkanlık sistemi anlamında değişmesi doğru olur. Başkanlık sistemine geçilmesi doğrudur. Seçim beyannamesinde olacak, bizzat ben yazdım. Başkanlık seçim beyannamesinde yer alacak. 

Seçim meydanlarında yeni anayasa, insan hakları, onuru diyeceğiz. Halka adisyon vermeyecek bir makam olmayacak diyeceğiz.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'IN ESAS NİYETİ BAŞKA

Çözüm sürecindeki sıkıntıların nedeni bizzat Selahattin Demirtaş'tır. Geçen hafta Demirtaş tamda Nevruz'a doğru silahsızlanma hakkında yeni bir adım atılacakken süreci sabote etti. Demirtaş son 6-7 maaş tutumuyla temel niyetinin çözüm süreci bulunmadığı diğer bir projesinin olduğunu ortaya koydu.

SABOTE EDEREK ATEŞLE OYNUYOR

Şimdi de bir Demiraş projesi var. Düşünülüyor ki, HDP barajı aşarsa AK Parti'nin  vekil sayısı düşecek ama bilmiyorlarki her şeye ulus karar verecek. Demirtaş süreci sabote ederek ateşle oynuyor. HDP denilen bina tek parçalı bir bina değil. Çözüm süreci kimsenin mülkü değil. Bu ulus sürece sahip çıktı.

İZLEME HEYETİ

İzleme heyeti kati karar verilmiş bir konu değil. Bütünüyle yapılacak şeyler pazartesi günü konuşuldu. Her çeşitli adım silahsızlanmaya yöneliktir.

Paralel yapıyla savaş hakkında en ciddi gündem maddesi KPPS sınavı.

KILIÇDAROĞLU'NUN 'EMEKLİYE İKRAMİYE' VAADİ

Bekara kadın boşamak kolaydır Kılıçdaroğlu'nun hesabı bu. Vatandaşlarımıza da söyleyeyim Kılıçdaroğlu gelirse mevcut bulunan maaşlarınızda kalmaz. Kılıçdaroğlu'nun sözü söz değil bu nedenden dolayı gidip noterden evrak alıyor.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar