Davutoğlu'ndan başkanlık sistemi açıkalamsı

Başbakan Davutoğlu, şu anki parlamenter sistemin vesayet altında olduğu söyleyerek ilk kez Başkanlık sisteminin gerekliliklerini anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu'ndan başkanlık sistemi açıkalamsı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nden ilk defa yapılan yayında Habertürk'ten Veyis Ateş'in sorularını yanıtladı. Başbakan Davutoğlu, Başkanlık sisteminin seçim beyannamesinde yer alacağını belirterek Başkanlık sisteminin gerekliliklerini anlattı.

CUMHURBAŞKANIMIZ HAKLIDIR

Şuanda bulunan düzenin % değişmesi gerekiğini vurgulayan Davutoğlu, "Türkiye'deki sistem parlamenter sistem değil, ne yazık ki vesayet altında 'parlamenterimsi' görünen bir sistem. Bu sistemin doğasında bulunan çarpıklığı aşmak için yeni bir anayasa ve yeni bir politik sistem demek gerekir. Savunduğum her şeyin zeminin sağlam olması benim için ciddiyet taşır. Türkiye'deki sistem ne parlamenter ne başkanlık ne de yarı başkanlıktır.  Net şekilde anlatım ediyorum bu sistemin değişmesi lazım. Ya pür parlamenter sistem olması gerek yahut başkanlık sistemi olması lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız haklıdır, bu sistem bir yetki çatışmasını yanında getiriyor." dedi.

"BAŞKANLIK SİSTEMİNE GEÇİLMELİ"

Halk sebebi ile Cumhurbaşkanı seçimi gerçekleşmişse, bunun başkanlık sistemi anlamında değişmesi doğru olur. Başkanlık sistemine geçilmesi doğrudur. Seçim beyannamesinde olacak, bizzat ben yazdım. Başkanlık seçim beyannamesinde yer alacak. 

Seçim meydanlarında yeni anayasa, insan hakları, onuru diyeceğiz. Halka adisyon vermeyecek bir makam olmayacak diyeceğiz.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar