Davutoğlu'dan Kılıçdaroğlu'na: Adam değil

Başbakan Davutoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Aile Bakanı Ramazanoğlu'na yönelik sözlerinin ardından özür dilememesine tepki göstererek, "Bu hatada ısrar edip ikinci bir açıklama yapması daha büyük hatadır. Birincide edepsizliğini, ikincide akılsızlığını gösterdi" dedi; "Bu konuşmasından sonra adam müsveddesi demeyi bile çok görüyorum" ifadesini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu'dan Kılıçdaroğlu'na: Adam değil

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Finlandiya ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı’nda açıklama yaptı. Başbakan Davutoğlu'na CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkındaki sözleri ve gelen tepkiler sonrası 'sözlerimin arkasındayım' açıklaması soruldu.

Başbakan Davutoğlu, şöyle yanıt verdi: Siyasi hayatın esası edeptir, üsluba dikkattir. Kılıçdaroğlu bugün iki büyük hata yaptı: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza, ki kendisi çok saygıdeğer bir hanımefendidir, ona yönelik sarf ettiği, hiçbir siyasetçiyi bırakın, ana muhalefet partisi liderini bırakın, hiçbir insanın ağzına yakışmayacak bir ifadeyi sarf etti.

Bu hatada ısrar edip ikinci bir açıklama yapması ise daha büyük hatadır. En azından özür dileseydi, telafi etmiş olmazdı ama hatasını telafi edecek akla sahip olduğunu göstermiş olurdu. Birincisinde edepsizliğini ikincisinde akılsızlığını gösterdi.

Grup konuşmasında bana hitaben 'adam gibi cevap ver' diyordu. Adam olana adam gibi cevap verilir. Bu konuşmasından sonra adam müsveddesi demeyi bile çok görüyorum.

Esas tepki vermesi gereken, CHP içindeki saygı değer hanımefendilerdir. Başta CHP’ye oy vermiş kadınlarımızın bir kez daha bu soruyu kendilerine sormasını bekliyorum. Bu hakaret bütün kadınlara yapılan bir hakarettir.

İnsanlık dışı bir üsluptur. Kınama lafını hafif buluyorum. Adam olmadığını, insan olmadığını göstermiştir. Ümit ederiz çıkar 'ben yanlış yaptım, bu hanımefediden özür diliyorum' der. Demezse, milletin vicdanında mahkum olur.

NE OLMUŞTU ? 

Partisinin bugünkü grup toplantısında konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Karaman'daki çocuk istismarı davasıyla ilgili olarak "Vakıfları savunuyorlar. Çocuklara sahip çıkın vakıflara değil. Valisi konuşmuyor, Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor. Aile Bakanı birilerinin önüne yatmış durumda o zaten hiç konuşmuyor" demişti. 

Kılıçdaroğlu'nun hakaretlerinden sonra sosyal medya üzerinden bir açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, sert tepki göstermiş, özür dileme çağrısında bulunmuştu. 

Davutoğlu'dan sonra Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da Bakanlar Kurulu toplantısı öncesi yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'dan özür beklediklerini söylemişti. 

Ancak Kılıçdaroğlu, bütün tepkilere rağmen yaptığı açıklamada özür dilememiş; sözlerinin arkasında olduğunu söylemişti. 

 

Yorumlar