Davutoğlu'dan darbe kanunlarını ayıklama çağrısı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada darbe döneminde çıkarılmış bütün kanun ve genelgelerin ayıklanması için komisyon kurulması çağrısında bulundu

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu'dan darbe kanunlarını ayıklama çağrısı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Davutoğlu konuşmasında, CHP tarafından terk edildiği dağılan yeni anayasa masasının darbe kanunlarının ayıklanması amacıyla tekrar kurulması için partilere seslendi. 

Başbakan Davutoğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi başta olmak üzere bütün siyasi partilerimize çağrıda bulunuyorum: Gelin hemen, bu hafta içinde, darbe dönemlerinde çıkarılmış olsun olmasın, kanun ve genelgelerimizde yer alan bütün antidemokratik hükümleri ayıklamaya yönelik bir ortak komisyon kuralım. Hemen ve derhal, bugün kuralım. Bunun lafını etmek yerine adımını atalım." dedi. 

HDP'Lİ VEKİLE 'TAZİYE' TEPKİSİ

Başbakan Davutoğlu, konuşmasında Ankara saldırısını gerçekleştirdiği belirtilen canlı bombanın taziyesine katılan HDP'li vekile de sert çıktı. Davutoğlu, "Bu partinin (HDP) yetkili organları, bu konuda milletimize bir açıklama yapmak zorundalar. Bir intihar bombacısının, kan dökmüş, eli kanlı bir katilin taziyesine katılmak, onu saygıyla anmak, insanlığa yapılabilecek en büyük ihanettir" ifadelerini kullandı.

Yorumlar