Davutoğlu'dan CHP'ye 'terör seviciliği' suçlaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP'nin de HDP gibi terör örgütleriyle kol kola olduğunu söyledi. Davutoğlu, "Terör seviciliği HDP ile sınırlı değil. Ana muhalefet de terör seviciliği içinde." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu'dan CHP'ye 'terör seviciliği' suçlaması

Hükümeti ve AK Partili yöneticileri 'teröre yataklık' yapmaktan suçlayarak savcıları göreve çağıran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Başbakan Ahmet Davutoğlu'dan sert bir cevap geldi. 

Başbakan Davutoğlu, CHP'nin de HDP gibi terör örgütleriyle kol kola olduğunu söyledi. Başbakanlık'ta konuşan Davutoğlu, konuyla ilgili şunları söyledi: 

Türkiye'nin terörle mücadelesi mutlaka ama mutlaka başarıyla sonuçlanacaktır. Hiç ama hiç endişeniz olmasın PKK'sı, YPG'si, DEAŞ'ı, paraleli, DHKP-C'si, şusu busu, alfabenin değişik harflerinin arka arkaya sıralandığı bu terör makineleri şunu bilsinler ki onlara hitaben söylüyorum, yenileceksiniz, yenileceksiniz, mutlaka yenileceksiniz. Bu aziz milletin önünde diz çökeceksiniz.

TERÖR SEVCİLİĞİ HDP İLE SINIRLI DEĞİL

Terör seviciliği HDP ile sınırlı değil. Ana muhalefet de terör seviciliği içinde. Teröre karşı ortak mücadele çağrıları yapmıştık.

Geçtiğimiz günlerde 10 sol terör örgütü Kandil'de  PKK ile ittifak ettiklerini açıkladılar, aynı gün Demirtaş, CHP'ye birlik olma çağrısı yaptı. Kandil'de 10 terör örgütü bir araya gelip Türkiye'ye savaş ilan ederken burada başka ittifaklar kurulmaya çalışılıyor. Bunlar tesadüf mü  CHP'nin PKK ile aynı çatı altına giren örgütlere kol kanat germesi, milletvekillerinin terör örgütünün televizyonuna çıkması, Demirtaş'ın kendisini CHP'ye yakın bulması, dost, yoldaş olması, tesadüf değildir. Anamuhalefet partisinin düştüğü bu içler acısı durum bizi kahrediyor.

AÇIK SEÇİK CÜMLELER BEKLİYORUM

Açık ve net söylüyorum teröre, teröriste destek verenler, dokunulmazlık zırhına bürünerek kurtulamazlar, Gazi Meclisimizin çatısında asla barınamazlar. Siyasi partilerden açık seçik cümleler bekliyorum.

KILIÇDAROĞLU DA HÜKÜMETİ SUÇLAMIŞTI

Öte yandan bugün bir açıklama CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, hükümeti ve AK Partili yöneticileri teröre yataklık yapmakla suçlamış, cumhuriyet savcılarını göreve çağırmıştı. 

Kılıçdaroğlu, Çözüm Süreci'nin devam ettiği günlerde Öcalan hakkında demeçler veren AK Pratili yetkililerin kullandığı ifadeleri aleyhlerinde kullanarak savcılara adres gösterdi. 

 

Yorumlar