Davutoğlu son noktayı koydu: Kimse beklemesin

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çözüm Süreci konusunda kimsenin bir beklenti içinde olmaması gerektiğini söyledi. Davutoğlu, tek muhatabın 'millet' olduğunu vurguladı

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu son noktayı koydu: Kimse beklemesin

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısındaki konuşmasında "Bizden kimse elinde silah ve kan olan terör örgütünü muhatap alacağımızı beklemesin. Bizim bundan sonra tek muhatabımız vardır. O da milletimizdir. Terör örgütleri ancak milletimizin güçlü iradesini yansıtan güvenlik güçlerimizin muhatabı olabilir" dedi.

‘Terörle mücadele' kapsamında yürütülen operasyonların devam edeceğini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çatışmaların durması, milletimizin huzur ve emniyetine kavuşması için birçok siyasi risk alarak problemlerini çözme iradesi gösteren güçlü bir devletin yapması gerekenleri yaptık. Ancak biz demokratik adımlarla huzur ortamı sağlamaya çalışırken PKK terör örgütü hendek, çukur kazarak, barikatlar kurarak ve en son temmuz ayında hain suikastlar gerçekleştirerek yeni bir süreç başlattı. Biz de devlet olmanın gereği olarak insanlarımızın can ve mal güvenliğine yönelen her tehdide karşı yapılması gerekeni yaptık ve bölücü terör örgütüne karşı tarihin en büyük terörle mücadele operasyonlarını başlattık. Bu çerçevede çözüm süreci irademizle terör örgütüne karşı yürüttüğümüz mücadele de aynı amaca hizmet etmiştir. Etmektedir. Türkiye, dün sürdürdüğü çözüm süreciyle nasıl doğru bir siyaset izliyor idiyse bugün de yürüttüğü kararlı terörle mücadele süreciyle aynı ölçüde doğru bir siyaset izlemektedir. Bu konuda tam bir süreklilik ve tutarlılık vardır. Her iki siyaset de Türkiye'nin terör belasından kurtulması için milletimizin huzur ve emniyeti için iktidarlarımız tarafından, Sayın Cumhurbaşkanı'mız ve bendeniz tarafından süreklilik içinde sürdürülen siyasetlerdir. Vatandaşlarımız akan kanın durması ve terörün belinin kırılması için verdiğimiz mücadelenin her zaman yanında olmuştur. Terör örgütünün bölgemizdeki istikrarsızlığı ve 7 Haziran sonrası oluşan geçici siyasi süreci fırsat bilerek başlattığı terör dalgası üzerine 24 Temmuz'da başlattığımız terörle mücadele büyük bir kararlılıkla sürmektedir. Terörle mücadeleden geri dönüş yoktur ve asla olmayacaktır."

Yorumlar