Davutoğlu: Ses kaydı açık bir savaş ilanıdır, yapanlar cezalandırılacaktır

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, internette yayınlanan ses kaydıyla ilgili, "Bu yapılan dinlemeler açık bir savaş ilanıdır.

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu: Ses kaydı açık bir savaş ilanıdır, yapanlar cezalandırılacaktır

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, internette yayınlanan ses kaydıyla ilgili, "Bu yapılan dinlemeler açık bir savaş ilanıdır." dedi.


İnternet sitelerinde ‘Seçim güdümlü savaş planı 1’ şeklinde yayınlanan; Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Siniroğlu ve Orgeneral Yaşar Güler’in de aralarında yer aldığı iddia edilen ses katlarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.
Davutoğlu, devletin en üst düzey güvenlik kriz masasıyla ilgili olarak tahrif edilmiş ses kaydının yayınlandığını belirterek şunları söyledi:
“Aziz milletimize ve hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun bu ülkenin istikbali içinde, sorumluluğu içerisinde olan vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Bugün gerçekten, ülkemizin güvenliği açısından son derece vahim bir gelişme söz konusu olmuştur. Türkiye ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin en üst düzey güvenlik kriz masasıyla ilgili olarak tahrif edilmiş bir ses kaydı yayınlandı. Bu ses kaydının muhteviyatı ile ilgili yoruma ihtiyaç duymuyoruz. Tahrif edilmiş yönleri var ama esas itibariyle bu ses kaydına teşkil eden toplantıyla ilgili olarak böyle bir müdahalede bulunulmuş olması, açık bir siber saldırıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve aziz milletimize yönelik olarak bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Bunun ön işaretleri söz konusu olmuştu. Türkiye Cumhuriyeti devletinin güvenlik yapılanması içinde aldığı kararlar, müaceresinde Suriye’ye giden yardım TIR'larına yönelik operasyon daha sonra sayın Başbakan olmak üzere bakanlarımızın, son derece kritik devlet görevi yürüten yetkililerin ortam ve telefon dinlemesinin yapılması, açık bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti devletine ve milletine savaş ilanıdır. Bunu bu şekilde ortaya koymak bir zarurettir. Çünkü söz konusu olan ülkenin istikbali ise aziz milletimizin bekası ise bu konuda tedbir almak devletin bütün birimlerinin görevidir. Bir ülkenin sınırlarının ihlal edilmesi nasıl bir ülke için güvenlik tehdidi ise tedbir almak gerekir ise aynı şekilde milli güvenlik kurulundan aldığı yetkilerle ve Başbakanı'ndan almış olduğu talimatlarla kurulan ve içinde devlet güvenlik birimlerinin en üst yetkilileri vardır, benim başkanlığımda. MİT müsteşarı, Dışişleri Müsteşarı ve Genelkurmay İkinci Başkanı ki, o anda ilgili birimlerimizin bütün temsilcileri ile birlikte bu toplantı sonrasında Süleyman Şah Türbesi'ne yönelik askeri ve güvenlik tedbirler ele alınmıştır."

Bakan Davutoğlu, saldırıyı gerçekleştirenlerin hedefinin açık olduğunu belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni zaaf içerisinde gösterme çabası içerisindedir. Bu saldırıyı gerçekleştirenler açık bir şekilde vatan toprağı olan Süleyman Şah Türbesi'nin korunmasına yönelik çalışmalarımıza sekte vurmak istemektedirler ve hatta oradaki askerlerimiz için ciddi bir güvenlik tehdidi oluşturmuşlardır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlü bir devlettir. Geleneği vardır. Kurumları vardır ve kendine dönük her türlü saldırıyı ister hava sahası ihlali şeklinde olsun, isterse bu şekilde devlerin güvenlik birimlerinin toplantılarına teknolojik araçları istismar ederek nüfuz etmek şeklinde olsun, buna gerekli cevabı verir. Kimse Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin geleceği istikbali, istiklali aziz milletimizin huzuru ile oynamaya yönelmemelidir. Olayı sükunetle, bilinçli şuurla değerlendirilmesini bekliyoruz. Kimse tereddüt içerisinde olmasın ki, bu saldırıyı gerçekleştirenler, en açık ve net tavrı göreceklerdir. Bu tür çabalar akamete uğrayacaklardır. Devletimizin ve milletimizin her türlü tedbiri alacaklardır. Hangi siyasi görüşten olursa olsun, tüm vatandaşlara şunu ifade etmek isterim ki, bu ülkenin ve devletin itibarı hepimizin itibarıdır. Güvenliği, hepimizin güvenliğidir. Bu tür gayri kanuni bir şekilde ve açık bir casusluk faaliyetini andıracak tarzda, yapılacak çalışmalar devletimizin güvenliğine yönelik bir saldırı mahiyetindedir. Gerekli görülen her türlü tedbir alınmak suretiyle bu saldırıyı yapanlar, en ciddi şekilde cezalandırılacaklar ve faaliyetleri akamete uğratılacaktır.”
CİHAN

Yorumlar