Davutoğlu: Rusya süresi geçmiş bombalar kullanıyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rusya'nın Suriye'de süresi geçmiş bombalar kullandığını, bombaları bilinçsiz bir şekilde sivillerin üzerine atıldığını savundu

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu: Rusya süresi geçmiş bombalar kullanıyor

Başbakan Davutoğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Davutoğlu, Rusya'nın Suriye'deki saldırılarına değinerek eleştirilerde bulundu.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle: Rusya DEAŞ'ı değil sivilleri vuruyor. Rus uçakları akıllı bomba kullanmıyor. Süresi geçmekte olan bombaları nereye attıklarını hesap etmiyorlar. Dün Tel Rıfat'a 200 sorti yaptılar. Bu kadar alçakça bir plan içindeler. Ellerindeki mühimmatı bitirerek bu mühimmatın kendi ülkerinde yok ederek yol açacakları çevre tahribatını Suriye'ye taşıyorlar. 

Rusya ve Esad PYD'yi kullanarak Suriye'nin kuzeyinde etnik yapıyı değiştirmek için binlerce insanı yerinden yurdundan koparıyor.

Suriye'de temel problem Esad rejiminin esas sorun olarak görülmemesidir. DEAŞ ile mücadele adı altında Esad'a zaman kazandırıyorlar. 

PYD özellikle Rusya-Türkiye arasında yaşanan gerilimden sonra, Rusya'nın bölgesel planlarının lejyoneri, paralı askeri haline gelerek, Türkiye'ye zarar vermeyi öncelik haline getirmiş durumda. YPG, PYD kesinlikle Kürtlerin temsilcisi değil, Suriye'nin temsilcisi değil, Rusya'nın lejyoner, paralı askerleridir

Ateşkes öncesi saldırılarla Türkiye'nin Halep koridorunun kapanmasını ve şehrin açlığa mahkum edilmesini istiyorlar.

Rusya hastaneleri, okulları bombalıyor. Türkiye sınır güvenliği aldı diye Rusya Türkiye'yi Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne şikayet ediyor. Bu ne arsız bir yaklaşım. 

YPG AZEZ'DE İLERLEYEMİYOR, İLERLERSE...

Yaptığımız operasyon sonucunda YPG Azez'de ilerleyemiyor. İlerlemeye kalkarlarsa gereğini yapacağız.

Buradan Suriye ötesine, Irak ötesine ve her yere sesleniyorum; Kürtleri kimse istismar etmeye kalkmasın. Kürtlerin devleti de hamisi de koruyucusu da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir.

BAYKAL'A ÖVGÜLER

Muhalefet partileri ulusal güvenlimizi korumaya yönelik aldığımız tedbirleri partiler üstü bir mesele olarak görüp destekleyeceklerine maalesef partizan bir tutumla gündelik siyasi polemiğe malzeme yapmaktadırlar. Bakınız dün sayın Baykal sınırımızda yaşanan gelişmeleri Türkiye'nin ulusal güvenliği perspektifinden yorumlayarak bir devlet adamına yakışır ciddiyetle konuştu. Kendisine teşekkür ediyorum. Sayın Baykal Türkiye'nin aldığı tedbirlerin meşru ve gerekli olduğunu açıkça ifade etti. Sayın Kılıçdaroğlu'nun 5 yıllık Suriye çizgisine bakın vicdan göremezsiniz, tutarlılık göremezsiniz, Esad'ın elini sıkanları görürsünüz. AK Parti'yi eleştirmek için yapılan çelişkili açıklamalar görürüsünüz. 

- Sayın Baykal'ın açıklamalarını dinledikten sonra bir kez daha ikna oldum ki Türkiye'de milli iktidar önemli ama onun kadar önemli olan milli muhalefet. Biz milli muhalefet istiyoruz. Rusya ağzıyla konuşmayan, Esad ağzıyla konuşmayan bu toprağa ait olduğunu unutmayan bir muhalefete ihtiyaç var. 

Yorumlar