Muş’ta ‘Bilgi Evleri’ hizmet vermeye başladı

Muş Belediyesi tarafından Sunay ve Muratpaşa mahallelerinde yapılan ‘Bilgi Evleri’nde faaliyetler başladı.Sosyal belediyecilik kapsamında ‘Bilgi Evleri’ni kurarak örnek bir projeyi hayata geçiren Muş Belediyesi, yapımını tamamladığı...

Google Haberlere Abone ol
Muş’ta ‘Bilgi Evleri’ hizmet vermeye başladı

Muş Belediyesi tarafından Sunay ve Muratpaşa mahallelerinde yapılan ‘Bilgi Evleri’nde faaliyetler başladı.

Sosyal belediyecilik kapsamında ‘Bilgi Evleri’ni kurarak örnek bir projeyi hayata geçiren Muş Belediyesi, yapımını tamamladığı tesislerle vatandaşlara hizmet vermeye başladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımı ile açılışı yapılan Muratpaşa ve Sunay mahallelerindeki Şehit Polis Murat Yılmaz Bilgi Evleri 7’den 70’e herkese hitap ediyor. Çağın gereklerine uygun tam donanımlı bir şekilde yapılan tesislerde öğrencilere, gençlere ve kadınlara yönelik kurslar verilmeye başlandı. Vatandaşların bilgiye ulaşmalarını kolaylaştıran ‘Bilgi Evleri’ndeki etkinlikler, alanında uzman eğitmenler tarafından veriliyor.

14 yaş ve üzeri kadınlara Kur’an-ı Kerim, okuma yazma ve el sanatları kurslarının başladığı Muratpaşa Mahallesi Bilgi Evinde, önümüzdeki günlerde bilgisayar, işaret dili, kuaförlük, dil, girişimcilik, KPSS, YGS ve matematik gibi talebe göre kurslar da başlatılacak. Hafta içi her gün saat 08.30 ile 17.00 arası eğitimlerin verildiği ‘Bilgi Evleri’nde, 17.00 ile 20.00 saatleri arasında da lise ve üniversite öğrencileri ders çalışabilecek. Kütüphanesinde 6 binin üzerinde kitap bulunan ‘Bilgi Evleri’nde ihtiyaca göre yeni kaynaklar eklenerek vatandaşların kullanımına sunulacak.

Üniversite öğrencileri için ikram günleri

Her çarşamba günü Muş Alparslan Üniversitesinde (MŞÜ) görevli Doç. Dr. Murat Kayacan tarafından tefsir derslerinin verileceği ‘Bilgi Evleri’nde; sağlık, eğitim, kültür, aile, çocuk eğitimi gibi konularda da alanında uzman ekipler tarafından seminerler düzenlenecek. Yaş grubuna göre sineme günlerinin yapılacağı tesislerde; tiyatro, müzik, resim, satranç, kitap ve spor kulüpleri de kurularak öğrencilerin ve gençlerin kaynaşması sağlanacak. Üniversite öğrencileri için ikram günlerinin de yapılacağı ‘Bilgi Evleri’nin amacına uygun bir şekilde faaliyet göstermesi sağlanacak.

“Sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz”

Belediyeciliğin sadece altyapı ve üstyapıdan ibaret olmadığını ifade eden Belediye Başkanı Feyat Asya, sosyal ve kültürel alanlardaki eksikliklerin de giderilmesi için çaba gösterdiklerini belirterek, bu kapsamda kurdukları tesisin hizmete başlamasında mutluluk duyduklarını ifade etti. Toplumun her kesiminin faydalanabileceği sıcak ve güvenli bir ortamı hizmete sunduklarını söyleyen Başkan Asya, bu tesisleri her mahallede yaparak vatandaşların eğitim, sosyal ve kültürel alanda gelişimine katkıda bulunacaklarını kaydetti.

Eğitimli bir neslin yetişmesi ve ülkesine faydalı bireylerin olması için Muş Belediyesi olarak sorumluluk bilinci ile hareket ettiklerinin altını çizen Başkan Feyat Asya, ihtiyaç duyulan hizmetleri vatandaşlarla buluşturmaya devam edeceklerini bildirdi. Başkan Asya, “İki mahallemizde projelendirdiğimiz ‘Bilgi Evleri’nin hizmet vermeye başlamasını görmek bizleri memnun etmiştir. Verdiğimiz emeğin karşılığı olarak vatandaşlarımızın bu hizmetlerden faydalanmasını görmek bizleri daha fazla motive etmektedir. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun teşrileri ile açılışını yaptığımız ‘Bilgi Evlerimizde’; çocuklarımıza, gençlerimize ve kadınlara yönelik etkinlikler başladı. Kamu kurumlarımız ile işbirliği içinde talep edilen ve ihtiyaç duyulan kursları da açacağız. Uzman eğitmenlerimiz aracılığı ile eğitimler veriliyor. İnşallah bu tesislerimizi bütün mahallelerimizde de uygulayarak eğitime ulaşma noktasındaki engelleri kaldıracağız. Ayrıca ‘Bilgi Evleri’nde açılan kurslarla vatandaşlarımızın meslek edinmelerini ve istihdam edilmelerini de kolaylaştıracağız” dedi.

Yorumlar