Davutoğlu: Hiçbir şekilde taviz vermeyiz

Ahmet Davutoğlu, Topkapı Sarayı Zülüflü Baltacılar Koğuşu'nda düzenlenen Karahisari Mushafı Baskısı'nın tanıtımında konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu: Hiçbir şekilde taviz vermeyiz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Topkapı Sarayı Zülüflü Baltacılar Koğuşu'nda düzenlenen Karahisari Mushafı'nın aynı basımının tanıtım toplantısına benzeri Sare Davutoğlu ile beraber katıldı. 

Davutoğlu, geleneğin "Ortak aklın yine yine üretilmesi" yahut "nesilden nesile intikal eden bir tevatür, bir müşterek akıl" şekilde anlaşılabildiğini vurgulayarak, "Gelenek, kesintiye uğradığında bir toplumun, bir kültürün, bir medeniyetin can damarlarının bulunmamakta olduğu, zaman gittiğinde bile en karanlık zamanlarda bile tekrardan o medeniyetin ihya ve inşa ümidini taşıdığı esas husustur" ifadelerini kullandı.

"HİÇBİR ŞEKİLDE DE BUNDAN TAVİZ VERMEYİZ, BUNU İHMAL ETMEYİZ"

Başbakan Davutoğlu, hat sanatının Ahmed Karahisari ve benzerlerinin oluşturdukları gelenek yardımı ile tasfiye çabalarına ve ihmale karşın ayakta kalabildiğini dile getirerek, "Çünkü Musaf-ı Şerif'i yazanlar, dua ederlerken bunu ebediyete kadar sürmesi için dua ettiklerinden, bu sanatlar direk Rabbimizin koruması altındadır. O koruma sebebiyledir ki, sona erdi sanıldığı yerden yine neşvünema bulmuşlardır. O koruma sabit kalmakla ve ona imanımız tam olmakla beraber bizim kul şekilde ve bugün yürüttüğümüz yurt sorumluluğumuz şekilde görevimiz bu sanatları desteklemek, bu sanatları ne olursa olsun bir gelenek şekilde ati nesillere aktaracak tüm olanakları her ne surette olursa olsun bulabilmek ve geliştirmektir. Hiçbir şekilde de bundan taviz vermeyiz, bunu ihmal etmeyiz" dedi.

"RABBİMİZİN BİZE GÜÇ VERMESİNİ NİYAZ EDİYORUM"

Ahmet Davutoğlu, Bu bizim Karahisari'nin o alın terine, kalp emeğine ve güzel gözüne, göz nuruna bulunan vefa borcumuzdur. Bu vefa borcunu yerine getirmek için çaba sarfeden tüm arkadaşlarımıza, vakıflarımıza teşekkür ediyorum, bu mekanda bir zamanın nizamı aleminin merkezi bulunan bu mekanda tüm dünyaya şems yönünde bir güneş, bir nur bu şeklinde saçılmasını umut ettiğimiz bu hikmet ve irfan deryasının ati nesillere aktarılması için rabbimizin bize efor vermesini niyaz ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar