Davutoğlu: HDP kendini teröre ipotek etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "HDP kendisini teröre ipotek etmiş bir partidir. Millet iradesinin terör baronları iradesi altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz." dedi

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu: HDP kendini teröre ipotek etti

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "HDP kendisini teröre ipotek etmiş bir partidir. Millet iradesinin terör baronları iradesi altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Hiç kimse bu milletin Meclisinde belli sıfatları kullanarak, siyaset yapıyor görüntüsü altında, çoluk çocuk demeden bu milletin canına kasteden bir terör örgütünün sözcülüğünü yapamaz, yapamayacaktır." diye konuştu. 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, millete hizmet yolunda yoğun bir hafta geçirdiklerini söyleyerek, açılışlar, temel atma, temas, ziyaret ve toplantılarla ilgili bilgi verdi.

Pazar günü gittiği Ürdün'de Hicaz Demiryolunun Amman'daki istasyonunun tamiratı için anlaşma yaptıklarını anımsatan Davutoğlu, "Eğer birinci dünya savaşında Osmanlı Devletinin tasfiyesi üzerine planlar yapılmışsa, eğer kadim medeniyetimizin son direnç noktası tasfiye edilmeye çalışılmışsa emin olun bunun gerekçelerinden biri de İstanbul ile Medine'nin bu Hicaz yoluyla ebediyen birleştirme projesiydi. O zaman bunu engellediler. Bunu engellemek için birinci dünya savaşında bizi o gönül coğrafyamızdan koparmaya çalıştılar. Biz şimdi Amman'da bu istasyonun tamiratını gerçekleştiriyoruz." dedi.

Hicaz Demiryolunun tamiratının, bu inşa ve ihyanın aslında kardeş coğrafyalar arasında birliğin ve beraberliğin tamiratı olduğunu dile getiren Davutoğlu, "Bizi o coğrafyalardan koparmaya çalıştılar ama biz her şeye rağmen her oyuna, kumpasa rağmen İstanbul ile Medine arasındaki inanç, gönül, kader köprüsünü korumaya devam edeceğiz." diye konuştu.

"Onun için yüreğimizin bir yarısı İstanbul'da, bir yarısı Medine'de, bir yarısı Kudüs'te, mesaimizin büyük çoğunluğu Ankara'da ama bir bakarsınız ayaklarımızın biri Balkanlar'da, biri Ortadoğu'da, biri Kafkasya'da biri Orta Asya'da. Ayaklarımızı o coğrafyalardan kimse kesemeyecek" ifadesini kullanan Davutoğlu, "Tarihe mühür vururcasına ayağımızı bütün gönül coğrafyasında tam bir kararlılıkla sabit bir şekilde tutacağız." değerlendirmesinde bulundu.

"SURİYELİ MÜLTECİ ÇOCUK: BÜYÜYÜNCE TÜRK OLACAĞIM"

"Bu tarihi eşikte hepimizin farkında olması gereken bir tarihi misyonu ifa ediyoruz" diyen Davutoğlu, "Mülteciler dönüp bize bakıyorlar. Dost ve kardeş ülkeler dönüp bize bakıyorlar. Eğer bizim başımız dikse, vakursa, yüzümüzde kararlılık ifadesi varsa onlar da ümitle doluyor. Ama bizi yeis, karamsarlık içinde görürlerse onlar da üzülüyorlar." dedi.

Kendisini çok etkileyen, hafta sonu gelen bir mesajı paylaşmak istediğini aktaran Davutoğlu, şunları söyledi:

"Bir Doktor hanımefendi Suriyeli mültecilerle, çocuklarıyla, eğitimleriyle ilgileniyor. Bize gönderdiği mesajda, 7-8 yaşlarında Suriyeli bir yetimin başını okşayıp, 'okula gidiyor musun?' diye soruyor. O da yeni başladığını, bir okulda eğitim gördüğünü söylüyor. 'Büyünce ne olacaksın?' diye sorduğunda, cevabı doktor, mühendis olmak değil, 'Büyüyünce Türk olacağım' diyor çocuk. Gözlerim yaşararak mesajı okudum. Onun kastettiği herhangi bir etnisite değil, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde vatandaşlık bilinciyle bir araya gelmiş insan topluluğu değil. Onun kafasındaki Türk, kudretli, şefkatli, ona elini uzatan, onu merhamet ve şefkatle okşayan bir milletin adı. Onun kastettiği, o tarihe mirasa sahip çıkan bir milletin adı. Demek istiyor ki 'ben büyüdüğümde bu millet gibi olacağım.' Eğer biz bir nesle böyle örnek olmuşsak, bugün bize hangi kumpası kurarlarsa kursunlar hangi araçlarla gelirlerse gelsinler bilsinler ki istikbal mutlaka bizimdir, istikbal o Suriyeli yetim çocuğun örnek aldığı bu milletindir. Biz her adımımızla bu aşkı, sevdayı, istikbali inşa etmeye çalışıyoruz. Ürdün ziyaretimde bütün bu tarihi mirası bir kez daha tefekkür ederek oraya enerjiyle gittim aşkla gittim ve daha büyük bir aşkla geri döndüm."

Ürdün'de BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile de bir görüşme yaptığını, hem bölgesel meseleleri hem de ilk defa Türkiye'nin ev sahipliğinde Mayıs ayında düzenlenecek Dünya İnsani Yardım Zirvesi'nin hazırlık aşamalarını ele aldıklarını bildiren Davutoğlu, "Gördüğünüz gibi hem yurt içinde hem dışında sürekli yoğun bir trafik içindeyiz. Bize dur durak yok, uyku yok uyumak yok, bize gaflet yok tereddüt yok. Bize heyecan var, aşk var, yorulmamak var, kararlılık var, bize attığı adımı Hakkın ve halkın rızası için atmak var." diye konuştu.

Yorumlar