Davutoğlu ''Ben yazdım'' demişti! İşte ayrıntıları

Başbakan Davutoğlu'nun ''bizzat yazdım” dediği seçim beyannamesinin detaylarına ulaşıldı. Beyanname 15 Nisan'da açıklanacak.

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu ''Ben yazdım'' demişti! İşte ayrıntıları

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ‘başkanlık sistemi’yle ilgili olarak, “Seçim beyannamesinde başkanlık sisteminin nasıl yer alacağını bizzat yazdım” dediği izahatsının detaylarına ulaşıldı.

AK Parti, seçim beyannamesinde başkanlık sistemine, ‘yeni Anayasa ve demokratikleşme’ başlığı altında yer verecek. Beyannamede, başkanlık sisteminin argümanı olarak, cumhurbaşkanının kamu vasıtası ile seçilmesi gösterilecek. Seçilmiş cumhurbaşkanının göreve başlamasıyla parlamenter sistemden uzaklaşıldığı anlatım edilecek. Hesap verenle yetki sahibinin tıpkı şahıs olması vurgulanacak.

ÖZEL EKİPLE ÇALIŞACAK

Çarşamba akşamı, 12 üyeli komisyonun taslağını tamamladığı seçim beyannamesi, Davutoğlu’na sunuldu. Davutoğlu, mebus listeleriyle ilgili çalışmasını 7 Nisan’da tamamladıktan sonra beyannameye ağırlık verecek.

Davutoğlu’nun hususi bir ekiple yapacağı çalışmayla beyannameye son türü verilecek.

Beyannamenin 15 Nisan’da açıklanması planlanıyor. Beyannamenin omurgasını, ‘Yeni Türkiye’ söylemi oluşturacak. 100 sayfalık beyannamede, sunuş kısmının yanı paradigma bir takım bölümler de Davutoğlu vasıtası ile tekrar kaleme alınacak. Beyannamede, Çözüm Süreci, Yeni Anayasa, İleri Demokrasi bu şeklinde ana konuların yanı paradigma kalkınma ve yatırımlar yer alacak. Alevi vatandaşların talepleri de beyannamede yer bulacak.

Beyannamede, cemevi yerine, inanç merkezi ifadesi kullanılacak. Emeklilerle ve sosyal yardımlarla ilgili hususi bir emek yapıldığı ve bunun da beyannamede yer alacağı belirtiliyor. Beyannamede yeni bir seri tren hattının da yer alacağı anlatım ediliyor.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar