Davutoğlu; Belçika, ABD ve Yunanistan'a gidecek

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 1-2 Nisan 2014 tarihlerinde Brüksel’de düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılacak.

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu; Belçika, ABD ve Yunanistan'a gidecek

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 1-2 Nisan 2014 tarihlerinde Brüksel’de düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılacak. Davutoğlu’nun, Belçika temaslarının ardından ABD ve Yunanistan’a gitmesi planlandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, toplantının başlıca gündem maddelerini Ukrayna krizi, 2014 Eylül ayında Galler’de yapılacak NATO Zirvesinin hazırlıkları ve bu bağlamda NATO’nun ortaklarıyla ilişkilerinin geliştirilmesi ile ISAF Harekatının sonlandırılması akabinde, NATO’nun Afganistan’la angajmanı teşkil edeceği ifade edildi.

Toplantı vesilesiyle NATO-Ukrayna Komisyonu ve NATO-Gürcistan Komisyonu bakan düzeyinde toplanacak; Kuzey Atlantik Konseyi, NATO üyesi olmayan ISAF katılımcısı ülkelerin dışişleri bakanlarıyla bir oturum gerçekleştirecek, ayrıca, 2004 yılında NATO’nun İstanbul Zirvesi’nde tesis edilen ve bu yıl kuruluşunun 10. yıl dönümü kutlanan İstanbul İşbirliği Girişimi ülkelerinin dışişleri bakanlarıyla ilk kez bir toplantı gerçekleştirilecek.

Toplantılar çerçevesinde, NATO’nun 1999 sonrasındaki genişleme dalgalarının yıl dönümleri münasebetiyle bir tören yapılması tasarlandı.
Bakan Davutoğlu'nun, toplantılar çerçevesinde, Brüksel’de bazı mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştireceği kaydedildi.
CİHAN

Yorumlar