Davutoğlu: Azınlık hükümeti istemem!

Ahmet Davutoğlu Haberturk televizyonunda katıldığı bir programda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu: Azınlık hükümeti istemem!
 BİZ 'YENİ GÜN' DEDİK 

Teamül ve oylara saygı gereği olarak 'yüzde 13 oy alan bir partiyle görüşmem' demem. Meclis'te bulunan partileri ziyaret edeceğim. Bizlere ne ithamlar yapıldı biz 'yeni gün' dedik duvar örmedik.
AZINLIK İSTEMEM ŞİRKETİ YEĞLERİM

Davutoğlu azınlık hükümeti sorusu üzerine ise "Önemli olan ülkeyi hükümetsiz bırakmama iradesini göstermektir. İstemediğim bir formüldür, azınlık hükümeti istemem. Başka parti insafına bırakılmış olur. Onun yerine mertçe ve kıran kırana bir şirket kurmayı yeğlerim. Şirket derken Türkiye'yi şirket gibi gördüğümden değil. Borçlanmak yerine senin paran şu benim param şu. Ben koalisyon hükümeti kurmayı tercih ederim. Azınlık hükümetinden daha iyidir. Tekrar seçim milletvekillerine de haksızlık olur."
KAOS BÖYLE BAŞLAR

Kırmızı çizgi tabirini kullanmam pembeleşmez. Kaos böyle başlar. Dönüşümlü Başbakanlık deniyor, eşyanın doğasına aykırı. İlk başbakan da Kılıçdaroğlu olacak, hangi hesapla yapıyor. Başkanlık sistemi doğrudur. Gerçek parlamenter sistem olsa belki düşünmezdi cumhurbaşkanlığınız.
CİDDİYE ALMAM

Ahmet Sever'in Abdullah Gül ile yazdığı kitabı okumadığını belirten Davutoğlu "hatıratlarda 3 unsuru ararım; sürecin anlatılması, sahici olması, kişilerin özellikleri ile bağdaşması lazım. Yoksa ciddiye almam." dedi.
İŞBİRLİĞİMİZ OLMADI

IŞİD'e vurulan her darbeyi destekledik. Onlarla işbirliğimiz hiçbir zaman olmadı. Türkiye olmasaydı Erbil de Kobani de IŞİD'in eline düşmüştü. Barzani'nin açıklamaları var. ÖSO ilerlerken rejim IŞİD ile oturdu görüşme yaptı. PYD ile nerede konuştuklarını biliyoruz. Suriye'de çirkin kirli Oyun oynuyor. Sınırda ne yapılması gerekiyorsa benden talep edilen ne ise tedbir ne ise bir an dahi tereddüt edilmemesi için talimat verildi.

Yorumlar