Davutoğlu: Ateşkes Türkiye'yi bağlamaz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye'de varılan anlaşmanın Türkiye'nin güvenliğini bağlamadığını, tehditlere anında karşılık verileceğini söyledi

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu: Ateşkes Türkiye'yi bağlamaz

Son Haberler Logo

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cerattepe konusunda eylemcilerle varılan anlaşmadan sonra konunun istismar edilmesi halinde gerekenin yapılacağını söyledi. Madencilik faaliyetlerinin şimdilik durduğunu belirten Başbakan Davutoğlu, yakın zamanda Artvin'e gideceğini söyledi.

Türkiye'nin herhangi bir köşesinde kamu düzeninin bozulmasına asla izin vermeyeceklerini vurgulayan Davutoğlu, "Konya'da durum neyse Artvin'de odur. Kimse hukuktan kaynaklanmayan, demokratik hukuk devleti kurallarına uymayan bir güç kullanamaz, kimse bunun dışında kendi başına otorite ihdas edemez. Orada güvenlik güçlerimizin bulunması, Türkiye'nin herhangi bir yerinde bulunması gibidir. Artvin'de güvenlik güçlerimizin olması, 'oradaki halkın bazı taleplerini dile getirmesine karşı' gibiymiş de yansıtılmaması lazım" diye konuştu.

Davutoğlu, Artvinlilere, "Bu aşamadan sonra bu konuyu istismar eden kim olursa olsun, bu artık istismar çizgisi haline gelir. Buna karşı da önce Artvinli vatandaşlarımızın tepki göstereceğine inanıyorum. Onları dinleyen ve anlayan bir Hükümet, Başbakan, Bakanlar Kurulu varken bu zemini aşarak bir gerilim ortamı çıkarmaya çalışanların samimiyetle ilişkisi olmaz" şeklinde seslendi.

Toplantıların devam edeceğini bildiren Davutoğlu, soruların yetkililerce cevaplandırılacağını, kendisinin de Artvin'e gideceğini dile getirdi.

DOKUNULMAZLIKLAR

Başbakan Davutoğlu, HDP'lilerin dokunulmazlıkları konusunda ise, canlı bombanın taziyesine katılan vekilin yaptığının kabul edilemez olduğunu belirterek, bunun için hukuki sürecin takip edileceğini, konunun Meclis'e gelmesi halinde de gerekenlerin yapılacağını ifade etti.

"ATEŞKES TÜRKİYE'Yİ BAĞLAMAZ"

Başbakan Davutoğlu, Suriye'de ABD ve Rusya'nın üzerinde uzlaştığı ateşkes anlaşmasının Suriye'yi ilgilendirdiğini, Türkiye'ye yönelik herhangi bir tehdit anında ateşkesin bağlayıcı olmayacağını belirtti.

Yorumlar