Davutoğlu 1 gün gecikmeli AK Parti grubunda

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Macaristan ziyareti nedeniyle 1 gün gecikmeli kürsüye çıktığı AK Parti Grup Toplantısı'nda, muhalefeti Gülen cemaatiyle işbirliği yapmakla suçladı. Meclis'te sert tartışmalara neden olan İç Güvenlik Tasarısı'nın da 6-7 Ekim olayl

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu 1 gün gecikmeli AK Parti grubunda

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Macaristan ziyareti itibariyle dün yapılamayan AK Parti küme toplantısında konuşuyor.


Davutoğlu'nun konuşması özetle şöyle:

'İki hafta evvela bu kürsüde anlatım etmiştim. New York Times'a Pensilvanya'daki zat bir ova yazıyor, Kılıçdaroğlu direniş çağrısı yapıyor, MHP densizliklere destek veriyor, tüm bunların karşısında duran ise AK Parti grubunun azimli tutumu. Gencecik çocularımızı katleden o vandallara karşı, 6-7 ekim olaylarının üstünden bir hafta geçmeden iç güvenlik paketini görüşmeye başladık. 6-7 eylül vakaları olmasaydı bir takım tedbirler almaya gereksinim hissetmeyecektik.

Arkadan bazıları harekete geçin dedi ve herzaman beraberinde ortak harekete geçtiler. İki şeyi gördük. Kirli ittifaklar var. hükümet nerede diye soran kılıçdaroğlu'nun nasıl bir koalisyonla HDP ile ortak 6-7 ekimden evvela HDP eş başkanının sokağa çıkın tahriki bu şeklinde kılıçdaroğlu da sokağa çıkın çağrısı yapıyor. Şimdi güya özgürlükleri savunuyorlar öyle mi? Bize kimse özgürlük dersi veremez. Kim toplantı ve gösteri yürüyüşü yapmak isterse, bizi eleştirseler de onların fikir özgürlüğünü savunmak bizim görevimiz. Ama Molotof atılırsa, yüzlere maskeler takılırsa ve şehirlerimiz yakılıp yıkılırsa Türkiye Cumhuriyeti buna izin vermez, vermeyiz.

Buradan muhalefet partilerine sesleniyorum. Eleştirin, yapacağınız katkıları yapın. Arkadaşlarımız söyledi, ne teklifiniz varsa getirin konuşalım dedik. Öneri getirmediler, söyleyecek bir şey yok.

Meclis başkan vekilimize hakaret etmekteler saldırıyorlar. Divanın önünde sloganlar atıyorlar. Sadece AK Parti'yi değil meclis'in manevi şahsiyetine hakaret ediyorlar. Biz buradan bir kere daha sesleniyoruz, hakaret onlara edep bize yakışır. '

Kaynak: Radikal

Yorumlar