Davtuoğlu grup toplantısında konuşuyor | CANLI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Davutoğlu'nun gündeminde Suriye, Güneydoğu ve mülteciler konusu var

Google Haberlere Abone ol
Davtuoğlu grup toplantısında konuşuyor | CANLI

Son Haberler

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin bugünkü grup toplantısında partililere sesleniyor. Davutoğu, konuşmasına Suriye'de yaşananlar ve Merkel ile yaptığı görüşmeye değindi. 

Başbakan Davutoğlu, Merkel ile görüşmeleri sırasında Suriyeli muhaliflerin gücü konusunun da gündeme geldiğini belirterek, İran, Rusya, Hizbullah ve Esad rejimine karşı hala ayakta kalmaya çalışan bir muhalefetin var olmaya çalıştığını ifade etti. 

Davutoğlu  her şeye rağmen Halep'teki halka sahip çıkacaklarını, bütün dünyanın sessiz kalmasına rağmen yine de gerekenin yapılacağını belirtti. 

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları: Halep'te bir insanlık trajedisi yaşanıyor. 

Bayırbucak Türkmenleri sığınacak bir liman aradıklarını yönlerini Türkiye'ye döndüler. 

Hasekeli, Kobanili Kürtler sığınacak liman aradıklarını Türkiye döndüler. 

Şimdi Halipliler, düştükleri bu zor durumda sadece Türkiye hükümetine güvendiler. Eğer Türkiye olmasaydı bu kardeşlerimiz nereye gidecekti. 

Buradan bir kez  daha Ankara'dan haykırarak ifade ediyorum. Hangi mazlum millet varsa biz onların yanındayız. Halk varsa rabbim bize yardımcı gönder diyorsa biz onların yanındayız. 

Yorumlar