Danıştay Başkanı Güngör: Biz törenimizi tamamlayamadık

Danıştay Başkanı Zerrin Göngör, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun konuşmayı uzattığını söyledi. Feyzioğlu’na tanınan sürenin 20 dakika olduğunu belirten Göngör, olay yüzünden töreni tamamlayamadıklarını...

Google Haberlere Abone ol
Danıştay Başkanı Güngör: Biz törenimizi tamamlayamadık

Danıştay Başkanı Zerrin Göngör, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun konuşmayı uzattığını söyledi. Feyzioğlu’na tanınan sürenin 20 dakika olduğunu belirten Göngör, olay yüzünden töreni tamamlayamadıklarını dile getirdi.

Danıştay’ın 146. kuruluş yıl dönümü etkinliğinde yaşanan olay, bu akşam TBMM tören salonundaki resepsiyona da yansıdı. Buradaki törene Danıştay Başkanı Zerrin Göngör, Yargıtay Başkanı Ali Alkan dışında bazı yargı mensupları katıldı. Siyasetçilerden resepsiyona kimsenin gelmemesi dikkat çekti.

Gazetecilerin bugün Danıştay’da yaşanan Erdoğan-Feyzioğlu gerilimine ilişkin sorularına Başkan Göngör şu cevabı verdi: “Bu akşam bizim için çok özel. Bütün meslek mensuplarımız burada. Danıştay adına kurumsal bir açıklama yaptık. O açıklamada söylenmek istenen her şey söylendi. İçerik üzerinde durmaya gerek yok. Biz törenimizi tamamlayamadık. Emekli mensuplarımızın plaket töreni vardı. Cumhurbaşkanımız plaket vereceklerdi o yapılamadı. O bile yetmez mi? Konuşma uzun oldu. Kendisine tanınan süre 20 dakika. Neredeyse bir saat konuşuldu. Biz o özeni her zaman gösteririz.”

Bundan sonra Barolar Birliği Başkanı’nın kuruluş yıl dönümü etkinliğinde konuşup konuşmayacağı yönündeki soruya ise Güngör, “Onları konuşmayalım. Şimdi zamanı değil.” yanıtını verdi.

Bir başka yerdeki sohbetinde ise Göngör, yaşanan olayla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Arzu etmezdik öyle bir şeyi. Ülke yararına orada varız. Zararına olan hiçbir şeyde yokuz. Yargının saygınlığına gölge düşüren hiçbir şeyde biz bulunmayız.” CİHAN

Yorumlar