Dağlıca bölgesindeki terörist hareketliliğini Meclis gündemine taşıdı

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi. Son dönemde özellikle Dağlıca bölgesinde terörist miktarında...

Google Haberlere Abone ol
Dağlıca bölgesindeki terörist hareketliliğini Meclis gündemine taşıdı

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi.

Son dönemde özellikle Dağlıca bölgesinde terörist miktarında çok büyük artışlar olduğu ve hem bölge halkını hem de TSK’yı taciz ettiklerine yönelik bilgilerin kamuoyuna yansıdığını dile getiren Yılmaz, daha önce pek çok acı olay yaşayan Dağlıca halkının feryadının tarafına kadar ulaştığını söyledi.

Dağlıca bölgesindeki köylülerin bu konuda pekçok kamu kurumunun kapısını çaldıklarını ancak sonuç alamadıklarını ifade ettiğini aktaran Yılmaz, "Tarafıma ulaşan bölge köylüleri, askere destek verme şüphesiyle sürekli teröristler tarafından sorguya götürüldüklerini, zulmün dayanılmaz hale geldiğini ifade etmektedirler. Bölge köylüleri, bölgede konuşlu Dağlıca Taburu ile ilgili olarak, askerin de bölgede çaresiz olduğunu, teröristler tarafindan sürekli gözetlendiklerini ve taciz ateşine maruz kaldıklarını, Çözüm Süreci ile kışlasından çıkamadığını ancak 2-3 günde bir top ve havanlar ile atış yaparak kendilerini savunmaya çalıştıklarını ifade etmektedirler." dedi.

Bu bağlamda Yılmaz, şu soruları yöneltti:

- PKK’nın sürekli tacizleri altında kalan askerlerin, ancak 2-3 günde bir atış yaparak korunmaya çalıştıkları doğru mudur?

- Bölgede köylüleri sorguya çekecek kadar yoğun faaliyet gösteren, yine bölge köylülerinin ifadelerine göre sayıları görülmemiş kadar artan teröristlerle ilgili ne tip önlemler düşünülmektedir?

- Çözüm Süreci’nin başından beri TSK’ya operasyon izni vermeyen valiler, Dağlıca Taburu’nun tacizleri karşısında top atışlarıyla yetinmesini mi sağlamaya çalışmaktadırlar?

- Teröristler tarafından ölümle tehdit edildiklerini, askere destek verme şüphesiyle sürekli teröristler tarafından sürekli sorguya götürüldüklerini, zulmün dayanılamaz hale geldiğini ifade eden köylüleri koruma adına Dağlıca bölgesinde bir önlem almayı düşünüyor musunuz?

- Bölgede artan terörist faaliyetleri izlenmekte midir? Teröristlerin yüksek miktarda ağır silah ve mühimmat sevk ettikleri, mevzi kazdıkları yönünde köylüler tarafından kamu kurumlarıyla da paylaşılan bilgiler konusunda bir önlem alınmış mıdır? CİHAN

Yorumlar