Cumhurbaşkanlığı için çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçiminde çatı aday olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu ismini önerdiğini açıkladı. Bahçeli de İhsanoğlu isminin millet için hayırlı...

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanlığı için çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçiminde çatı aday olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu ismini önerdiğini açıkladı. Bahçeli de İhsanoğlu isminin millet için hayırlı olduğunu ve bu isim etrafında çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, Bahçeli’yi, Meclis’teki makamında ziyaret etti. Çatı aday konusunda her iki lider bu görüşmede uzlaşmaya vardı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Değişik sivil toplum örgütlerini, sendikaları ve sanatçıları ziyaret ettik. Onların görüşlerini aldık. Onların eğilimlerini aldık. Sayın genel başkanla bunları paylaştım. Herkesin kabul edebileceği, herkesin üzerinde uzlaşabileceği, saygınlığı, temizliği, dürüstlüğü olan, bilgisi, birikimi ile zarafeti ile herkese örnek olabilecek bir isimi genel başkana sundum. Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu Bey. Kendisi bu konuda düşüncelerini açıklayacak. Demokraside yeni bir olaya tanık oluyoruz. Büyük bir uzlaşmayı sağlamaya çalışıyoruz. Kavgadan uzak, barıştan, uzlaşmadan yana bir süreci başlatmak istiyoruz. Sayın genel başkan bu konuda büyük bir özveride bulundu. Bizler demokrasinin yolunu açmak istiyoruz. Huzurun yolunu açmak istiyoruz. Bunu sağlamak konusunda da kararlıyız. Ben hepinizin huzurunda sayın genel başkana ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum.”

BAHÇELİ: İHSANOĞLU İSMİ MİLLETİMİZ İÇİN HAYIRLIDIR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “CHP’nin değerli Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Bey ve arkadaşları, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde ikinci kez görüşme imkanını bularak, bir ayı aşkın bir süredir yapılmış olan karşılıklı çalışmaları değerlendirerek, bugün çok hayırlı bir adım atmak üzere CHP, Türkiye’nin yetiştirdiği değerli bir evladını, bürokrat, diplomat olan bir şahsı sayın Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu Bey'i bize önermiştir. Bu öneri milletimiz için çok hayırlıdır. Bu öneri titiz ve partiler üstü bir çalışmanın sonucu olarak oluşturulmuş bir intiba yaratmıştır. MHP de bu isim üzerinde birleşerek cumhurbaşkanlığı seçimini herhangi bir kaosa, krize dönüştürmeden, demokrasimizin de güçlendirilmesi açısından gösterilen gayretlerle sonuçlandırma arzusu olacaktır. Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının Türkiye’de çok değerli şahsiyetler olmakla beraber bugünkü şartlar içersinde değerli bir ismi önermesi bizi memnun etmiştir. Kendisine teşekkür ediyorum. Bu isim etrafında çalışacağımızı belirtmek istiyorum.”

‘Çatı aday İhsanoğlu mu?’ sorusuna espri ile yanıt veren Bahçeli, “Artık bunun çatısı, penceresi kalmadı. Bunu sormanıza gerek yok.” dedi.

CİHAN

Yorumlar